kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DİSK binasından feryat: Bizi öldürecekler

DİSK Genel Merkez Binası'nda yaşananlar büyük tepki topladı. Polis, sabah bina önünde toplanan gruba saat 06.00'da gaz bombası atıp, kırmızı renkli tazyikli su sıkarak müdahale etti. Yaklaşık 2.5 saat sonra ise ikinci müdahale geldi. Yeniden dışarı çıkarak kortej oluşturmak isteyen grubu polis bir kez daha dağılmaları konusunda uyardı. Ancak grup dağılmayınca polis yeniden gaz bombası atıp, panzerlerden kırmızı su sıktı. Yaşanan arbedede bazı polisler havaya ateş etti. Bununla da yetinilmedi, yaklaşık bin 500 işçinin bulunduğu binanın içine de polis gaz bombası attı. Binanın koridorları bir anda can pazarına dönerken, işçilerin kimisi gazdan etkilendi, kimisiyse yaşanan izdiham nedeniyle fenalaştı. Binada mahsur kalan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, telefonla kendisine ulaşan basın mensuplarına "Bizi öldürecekler" diye feryat etti. Görgün, "Hükümet ölü çıkmasını göze almış durumda. Bizi öldürmeyi göze aldıklarını bilmiyorduk. Çok pervasız ve acımasızlar. Halkına bunu yapmak vicdansızlık. Can güvenliğimiz yok. Öldürülmekten korktuğumuz için Taksim'e yürümeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

HANEYE TECAVÜZ EDİLDİ
DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, yaşananların devlet terörü olduğunu ifade etti. Çelebi "İstanbul Valisi, bu kenti yönetemiyor, derhal istifa etmelidir. Başbakan da istifa etmelidir" dedi. Sendikanın genel merkezinde gazetecilere yaşananları değerlendiren DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, 400 bin üyesi olan bir konfederasyonun bilinçli olarak hedef haline getirildiğini savundu. DİSK Genel Merkezi'ne de gaz bombaları atıldığını belirten Çelebi, "Bu haneye tecavüz denilen bir olaydır. DİSK ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya kaldı" dedi.

'DEVLET TERÖRÜ' SUÇLAMASI
Çelebi, genel merkeze gelen çeşitli muhalefet partilerine mensup milletvekillerinin olaylara tanıklık ettiklerini, onlar binadayken bile gaz kullanıldığını söyledi. 1 Mayıs'ın Türkiye'de ilk kez işgal yıllarında kutlandığını hatırlatan Çelebi, "Sanki İstanbul işgal edilmiş gibi bir uygulama içinde devlet terörü uygulandı. Provokasyonu kimin yaptığı da artık tescillenmiştir. Başka yerde kimse aramasın" dedi. Çelebi, "Sonuçta biz Taksim'e giderdik ama çok büyük zayiatlar verebilirdik. Biz yaşanacak olumsuzluklar, esnaf ve halka zarar vermemek adına sorumlu ve duyarlı davrandık. Ama bunu yanlış anladılar. Biz eninde sonunda Taksim'de olacağız, Taksim'de buluşacağız" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları