kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tutku dolu öpücükler için 10 farklı yöntem

Gözlerde başlayan aşkın, dudaklarda bitmesi iki kere ikinin dört etmesi kadar beklenen bir sonuç. Öpüşme üzerine bilimsel bir kitap yazan Prof. William Cane'e göre, öpücüklerin zevkini arttıran 10 farklı yöntem var..
Sevginin bazen en masum bazen de en şehvetli haline dönüşen öpüşme, bilim adamları için de vazgeçilmez bir araştırma konusu. Öpüşme konusunda bilimsel kaynak olmadığını görerek 'Öpüşme Sanatı/The Art of Kissing' adlı bir kitap yazan Prof. William Cane, öpüşmenin farklı yollarını anlattı. Cane'e göre çiftler birbirlerini zaman zaman vakum gibi emerek, bazen de sadece gözleriyle öpebiliyor. İşte tutkulu öpücüklere zemin hazırlayan 10 öpüşme metodu...

VAKUM ETKİLİ
Yapılan araştırmalara göre; partnerin akciğerlerindeki ve ağzındaki havanın emilerek gerçekleştirildiği bu öpüşme türünü, çiftlerin yüzde 50'si en az bir kez deniyor. İlk izlenimde çok etkili olduğu düşünülse de kesin sonuç için siz de en az bir kez tecrübe edip, sonuca bakın.

ELEKTRİKLİ
1930'lu ve 1940'lı yıllarda oldukça popüler olan bu öpüşme şekli için özel bir ön hazırlık yapılıyor. Bu öpüşme için çiftlerin ayaklarını uzun süre halıya sürterek, vücutlarına statik elektrik yüklemesi gerekiyor. Bu çabanın sonucunda çiftin dudakları birleştiğinde; vücutlarına yüklenen elektrik de birbirine boşalıyor.

BAŞTAN ÇIKARAN
Bu öpüşme şeklinde ise çiftlerden biri diğerlerini harekete geçirmek için enerji harcıyor. Bu öpüşme şeklinde tek bir kural var: O da üç dakika boyunca partneri istenildiği gibi öpmek. Sonra zaten sıra karşı tarafa geçiyor.

TEPETAKLAK
Erkeğin aktif olmasını gerektirecek bir teknik! Bu yöntemde partner yatma veya uzanma pozisyonunda iken erkek, dış kulvardan yaklaşarak eğilir ve öpüşmeyi başlatır. Yönelme biçimi nedeniyle erkeğin daha aktif olduğunu hissettiren bu öpüşme biçiminde, erkekler diğer zamanlara göre daha etkileyici bulunuyor.

GÖZLERİN DANSI
Duygusal yaklaşımlardan hoşlanan bir partneriniz varsa, bu yöntemi mutlaka deneyin. Göz öpüşü için önce partnerinizin gözlerini hafif bir dokunuşla kapatın. Daha sonra ise dudaklarından başlayarak gözlerine dek uzanan yolu takip edin. Bu yol size yeni keşifler sunabilir.

TATLI TATLI

Bu öpüşme yöntemi için 'ikisi bir arada' yöntemi de denilebilir. Öpüşme esnasında ağzınızdaki şeker, çikolata veya içkiyi, partnerin ağzına geçirme esasına dayanan bu yöntem uygulanırken tedbirli olmakta fayda var. Yoksa üstünüzü başınızı rezil ettiğiniz gibi kendiniz de rezil olabilirsiniz.

ŞAPIR ŞUPUR
Öpüşmenin ardından dudakların 'şapırdayarak' ayrılması prensibine dayanan bu öpüşme, sizin için tutkuyu ifade etse de başkaları için rahatsız edici olabilir. Bu sebeple özellikle sinema benzeri kamuya açık alanlarda denenmemesini tavsiye ederiz. Aksi halde şehvetli dudaklar yerine, ceza makbuzu yiyebilirsiniz.

BAŞ DÖNDÜREN
İşte en eğlenceli öpüşme şekillerinden biri. Hem sizin hem de partnerinizin başını döndürmeye yetecek şekilde küçük öpücükler ile sevgilinizin vücudunda keşfe çıkın. Çocukken bindiğimiz dönme dolabın etkisini anımsayacaksınız ama bu kez daha güçlü ve tutkulu olarak.

SUYUN ALTINDA

Sportif ve maceraperest çiftlere uygun olan bu öpüşme türü için deniz suyu çok tuzlu geliyorsa; göl, havuz ya da duş daha ideal bir atmosfer oluşturacaktır. Öpüşmenin büyüsünü hissetmek için gözlerinizi kapamayı unutmayın.

KONUŞA KONUŞA
En iyi sonucun tatlı fısıltılar ile alındığı bu öpüşme şekli, çiftlerin tahrik olmasını daha da artırıyor. Kural ise basit: Bir yandan öpüşürken bir yandan da konuşmaya devam edin; sözcükleri dikkatli seçmeniz gerektiğini söylememize ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz.
(Men's Health Dergisi)
Haberin fotoğrafları