kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bülent Ersoy

Ersoy çam ağacı gibi Tilbe görüntü kirliliği

ECE SARUHAN
Makyaj alanında Türkiye birinciliği ve dünya beşinciliği olan, ünlülerin makyörü Gültekin Arı, birçok kadın yıldızın makyajda abartıya kaçtığını söyledi ve ekledi: Bülent Ersoy simlerle süslü bir çam ağacı gibi. Ebru Gündeş ve Seda Sayan makyaj güzeli. Yıldız Tilbe ise en beterleri.....
Gültekin Arı 20 yıldır güzellik sektörünün içinde. İşe önce saç tasarımları yaparak başlamış ancak zamanla müşterilerinden gelen yoğun talebe dayanamayarak, makyaja ve kaş şekillendirmeye de el atmış. Kendisini bu yola çıkmaya teşvik edenleri utandırmamış. Makyaj dalında aralarında Türkiye birinciliğinin ve dünya beşinciliğinin de bulunduğu birçok başarıya imza atmış.

ÜNLÜLERLE ÇALIŞIYOR
Zamanla müşteri portföyü genişleyen Arı; bugüne kadar Bülent Ersoy'dan Hande Ataizi'ne, Nazan Şoray'dan Zeynep'e kadar birçok ünlüye makyaj yapmış. Arı ile çalışmakta olduğu Ceos Saç Tasarım Merkezi'nde buluştuk ve yazın makyaj trendlerinden, magazin ünlülerin makyaj tarzlarına kadar her şeyi konuştuk....

* Siz ödüllü bir makyaj sanatçısınız...
Evet. CNR Expo'da düzenlenen uluslararası bir make-up yarışmasına katıldım. Charliston dönemindeki görselliği ve kültürü yansıtmamız gerekiyordu. 16 dakikada makyajı bitirerek, birinci oldum. Sonra Dusseldorf'ta 45 ülke arasında düzenlenen bir yarışmada dünya beşincisi oldum.

* Aldığınız derecelerden sonra müşterilerinizin arasına ünlüler mi eklendi?
Evet. Aslında önceden de, ufak çaplı da olsa ünlülerle çalışmaya başlamıştım ama dünya beşincisi olduğum yarışma, adımı duyurmam açısından çok etkili oldu.

* Türk kadınlarının makyaj alışkanlıklarını nasıl buluyorsunuz?
Çok makyaj yapmak, iyi makyaj yapmak demek değildir. Bizim kadınlarımız boya küpüne girmiş gibiler. Bir de herkes kıyafetiyle aynı renk makyaj yapıyor. Bu, büyük hatadır. Yüzde hafif gölgelendirmeler yapmak gerekir. Herkes göz yapısına uygun makyaj yapmalı, aksi taktirde benim görüntü ya da çevre kirliliği dediğim durum oluşuyor. Çok kötü manzaralar oluşuyor. Birinin yüzüne bakıldığında makyajı değil, yüzünün hatları göze çarpmalı. Doğallık şart!

* Bu yazın makyaj trendleri neler?
Makyaj trendleri saça göre değişiyor. Bu yaz saçlarda bakır, karamel ve platin renkleri çok moda. O yüzden makyajda da bakır, kahve ve oranj tonları revaçta. Gözler biraz daha ortada ve vamp olacak. Gözün içine siyah ve gri kalemler çekilecek. Bülent Ersoy'a müjde; simler yine çok moda! (Gülüyor) Bunları sayıyorum ama aslında bence, insana yakışan makyaj güzeldir. Kıyafet ya da saç rengine göre makyajı belirlemek beni rahatsız ediyor. Bence herkes saçta da, makyajda da, giyimde de kendine yakışanı tercih etmeli.

EBRU'NUNKİNDEN İSTİYORLAR

* Müşterileriniz en çok kiminki gibi makyaj istiyorlar?
Gelenlerin çoğu Ebru Gündeş makyajı istiyor. Gösterişli davetlere gideceklerinde ise Bülent Ersoy gibi simlere bürünmek istiyorlar. atv'nin haber spikeri Handan Güçyılmaz'ın makyajı da çok talep görüyor. Kendisinin makyajını ben de çok beğeniyorum. Çok doğru uygulanıyor.
Haberin fotoğrafları