kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yağcılar, Dış Haberler muhabiri Murat Karpuz'a konuştu.

'Türk firmalar yatırım yapsın'

Murat KARPUZ / SABAH
Türkiye için büyük öneme sahip olan Balkanlar'da Sırp itirazlarına rağmen bağımsızlığını ilan ederek yeni bir devlet olarak ortaya çıkan Kosova'nın geleceği belirsizliğini koruyor. Ya hâlâ bir saatli bomba ya da Balkanlar'da yeşeren barış ve istikrar çiçeklerinin bir sembolü olacak. Kosova'nın ilk kabinesinde Türk bir bakan da bulunuyor. SABAH olarak ülkenin Türk ismini taşıyan tek partisi Kosova Türk Demokratik Partisi lideri ve Çevre Bakanı Mahir Yağcılar'la siyaset, ekonomi ve spor konuştuk:

DERBİDE GÖNLÜM FENER'DEN YANA
*
Kosova'nın bağımsızlığı Balkanlar'ın gerçeğidir. Bugün itibariyle 40'dan fazla ülke bizi devlet olarak tanımıştır. Son 10 yıldır çekilen en büyük sıkıntı ekonomidir. Yeni bir devlet olarak ciddi yatırımlara ihtiyacımız var. Kosova anayasasını 5 Haziran'da resmen yürürlülüğe koyacak. Özel uygulamalarla ülkemizi yatırım cennetine dönüştüreceğiz. Zengin maden kaynaklarımız ve enerji santrallerimiz bulunuyor. Bize uzanacak en sıcak dost eli de Türk işadamlarının elidir. Türk yatırımcıları enerji ve maden kaynaklarını işlemeye davet ediyorum.

* Amacımız AB'ye girmektir. Kosova'da Türk takımları inanılmaz bir coşkuyla izleniyor. Fenerbahçe- Galatasaray derbisinde gönlüm Fenerbahçe'den yana.