kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Berna Hanım, Ediz Hun’la tanıştığında 22 yaşındaymış.

İzdihamdan camlar kırıldı

19.04.2008
-Aranızda kaç yaş fark var? - E.H: Sekiz.

- Erkekler biraz daha geç olgunlaşıyor hayatta... - E.H: Çekişmeler olabilir evlilik hayatında. Bugün hava çok güzel, yarın başka olabilir. Yani 1970 başı, 2008 başı. 38 sene. - B.H: Tanışalı 38 sene, evleneli 35 sene oldu. 3 Ocak 1973'te evlendik. E.H: Evlenince, çok tehdit mektubu aldım, "Yüzüne kezzap atacağız," diye... "Siz evlenemezsiniz, siz bizimsiniz..." diyorlardı. Böyle düşünen kadın hayranlarım vardı. - B.H: Kötü kötü mektuplar geliyordu, "Niçin evleniyorsunuz?" diye. Benim için "O da güzel mi?" diye konuşuyorlardı. - E.H: Pilotlardan mesaj geldi. Rahmetli Berker İnanoğlu, Türker'in kardeşinin, birkaç tane pilot arkadaşı vardı. "Ediz kızla evlenecek mi, evlenmeyecek mi? Evlenmezse karşısında bizi bulur," diyorlardı. Beyoğlu Evlendirme Dairesi'ne gittik: Mahşeri bir kalabalık. İzdihamdan camlar kırıldı. Tebrikleri bile kabul edemedik. Balayından sonra kırılan camların parasını ödedik. -

Şimdiki gençlere baktığınız zaman en çok neyi yadırgıyorsunuz onlarda? - B.H: "Elektriğimiz bitti, biz de ayrıldık," gibi tuhaf şeyler söylüyorlar. Bizim elektriğimiz hiç bitmedi.

- Gerçekten mi? - B.H: Evet, bir kere 35 yıldır her sabah evden çıktığında arkasından bakar el sallarım. Geldiği zaman Ediz'e kapıyı açar, onu öperim. Ancak kalkamayacak kadar hasta olmam lazım onu geçirmemem için. Şimdi gençlere bakıyorum, kim kiminle... Bu çok kötü - E.H: Evliliği ayrılık olmayacak şekilde düşünmek gerekir. - B.H: Tabii ki evlilik olunca ayrılık olmaması lazım.

- Evlilikte her zaman rüzgârlar eser dediniz. Sizde esmiyor mu hiç? - E.H: Bizim rüzgârımız meltemdir. - B.H: Hiçbir zaman Ediz'den ayrılmayı düşünmedim. Kötü söz, küfürlü söz hiç duymadım ondan, Ediz beni hiçbir zaman kırmadı. Şimdi sokaklarda çiftlerin konuşmalarını duyuyorum. Yarın evlendikleri zaman birbirlerine ne diyecekler? Yani böyle kavga eden insanların yarın evlilikleri nasıl devam edecek?