kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Angelina Jolie

Daha yeşil bir Hollywood için!

Angelina Jolie, 26 dolarlık ikinci el elbiseyle galaya katılıyor, Cate Blanchett evini çevreye duyarlı olarak restore ettiriyor, Red Hot Chili Peppers turneye küresel ısınma danışmanıyla çıkıyor..
10 yıl önce Hollywood starları yanlarında stilistleri, imaj danışmanları ve antrenörleri olmadan evden dışarı adımlarını atmazlardı. Devir, hızlı tüketim devriydi. Şimdilerde ise kişisel alışveriş danışmanının yerini çevre koruma danışmanı, antrenörün yerini yoga gurusu ve stilistin yerini yardım dernekleri aldı. Aslında tüm bu çevreye ve yaşadığımız dünyaya karşı daha duyarlı olma fikri, ilk ortaya çıktığında pek de hoş karşılanmamıştı. Amerikalı aktör Woody Harrelson, Hollywood'da "Ozon tabakası," diye bağırıp, kenevir tişört giydiğinde, herkes ona deli gözüyle bakmıştı. Ama 'yeşil harekât' son hız devam etti. Angelina Jolie, bir film galasına giydiği 26 dolarlık elbiseyle herkesi şaşırtmayı ama aynı zamanda etkilemeyi başardı. Sonrasında Brad Pitt de New Orleans'ta aldığı evi, çevreye duyarlı şekilde dekore ettirdi. Sarah Michelle Gellar, Jake Gyllenhaal ve Naomi Watts lüks arabalarını bırakıp, şehirde bisikletle turlamaya başladılar. Julia Roberts, elektrik israfını önlemek için güneş enerjisine yöneldi. Leonardo DiCaprio ise kendi çevre vakfını kurdu.

Onlar da diyetten bıktı

Makrobiyotik (sağlık için beslenme) eğitimi alan Oz Garcia, artık birçok starın beslenme uzmanı. Ama o sıradan diyet programları yazmıyor. Önce müşterilerinin yaşam tarzlarını, nasıl beslendiklerini öğreniyor. Ardından da saç ve kan analizi yapıyor. Sonra da biyolojik yapılarına uygun bir beslenme programı hazırlıyor. Milyon Dolarlık Bebek filminde Hilary Swank'e 10 kilo aldıran Garcia, "Artık kendilerini iyi hissetmek istiyorlar. Çok zayıf olmak yerine, sağlıklı ve sağlam olmak istiyorlar. Yediklerinin, performanslarını nasıl etkilediğini biliyorlar," diyor.

Çevreye duyarlı ev tasarlıyor
Hollywood'un şu sıralar en gözde danışmanlarından biri de Danny Seo. Çevre kaygılı yaşam tarzı danışmanı olan Seo, Simply Green (Sadece Yeşil) kitabının da yazarı. 12 yaşından beri aktivist olarak çevre gruplarında çalışıyor. 'Yeşil' iç dekorasyonla ilgili yazdığı kitap, aylarca çok satanlar listesinde kaldı. Aslında ünlülere danışmanlık yapmak gibi bir düşüncesi olmayan Seo'yu, Hollywood starları resmen yakın markaja almış. Seo'nun müşterileri arasında Paris Hilton, Stella McCartney ve Rosario Dawson da var.

STARLARIN 'FALCILARI'
Ünlüler de tıpkı herkes gibi gerçek aşkın peşinde. Ama milyonların gözü onların üzerindeyken, gerçek aşkı bulmak zor olabiliyor. Onlar da astrologlardan yardım alıyorlar. Stella Starsky ve Quinn Cox, Hollywood'un en popüler astrologları. Müşterileri arasında Scarlett Johansson, Mario Testino ve modacı Marc Jacobs da var. 40 yaşındaki astrolog Starsky, "Ünlüler de benimle aynı fikirde. Zaman içinde kendi doğallıklarını kaybediyor ve kendilerini başkalarının gözünden görmeye başlıyorlar. Biz de onların kendi benliklerini geri kazanmaları için çalışıyoruz," diyor.
Haberin fotoğrafları