kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Jean kalıbına sığmıyor

Esra Çoruh
Jean pantolonu çok sık kullanıyorum. Sizden öğrenmek istediğim, yeni sezonda hangi modeller ve renkler moda? (Orhan I. - İstanbul)
- Geçtiğimiz kış sezonunda yıkamasız jean pantolonlar modayken, şimdi yaz sezonuna uygun açık renk jeanleri giymenin zamanı. Ayrıca dar paçalı jean modasından erkekler sıkılmış olacak ki, tasarımcılar onları biraz rahatlatıyor. Jean pantolon paçaları daha geniş, ama bunun yanında basen kısmı kumaş pantolon gibi tam oturuyor. Bu yeni kalıplar, jean pantolona daha sofistike bir hava getirdi. Yeni sezonun kumaş pantolon kesimi gibi jean kalıplarını, ceket ve trikoyla çok şık bir havaya sokabilirsiniz. Ama mutlaka üzerinize giyeceğiniz gömlek ya da trikonun bol değil, vücuda oturan dar kalıpta olmasına özen gösterin. Ayrıca yeni sezonda düz kesimli boru paça modeller yine var.

Yeni bir jean almak istiyorum ama ne zaman mağazaya gitsem, binlerce modelle karşılaşıyorum. Bu modeller hakkında bilgi verir misiniz? (Gürkan K. - Ankara)
- Haklısınız, yıkamalar bir taraftan, modeller diğer taraftan karşımıza yüzlerce model çıkıyor ve doğru jean pantolon seçimi yapmak da giderek güçleşiyor. Jean pantolonlarda yıkamasız yani ham diye geçen, renk ağartması olmayan sert ve koyu lacivert olan jean pantolonlardır. Bunlar ilk başta çok sert gibi görünse de giyildikçe ve yıkandıkça vücudun şeklini alır ve yumuşar. Onun dışında ağartmalarına göre renk farklılıkları gösteren jeanler, özellikle ilkbahar-yaz günleri için revaçta. Ancak bu yıkamaların çok bariz olanlarını değil, doğal duranlarını tercih etmenizi öneririz. Kesimlere gelince; düşük bel, yüksek bel gibi bel kesimine göre adlandırılan modeller var.

Orta yaş sınırını aştım ve artık jean pantolon giydiğimde gençlere özenmiş gibi görünmek istemiyorum. Sizden ricam, yaşıma uygun jean pantolonu nasıl seçmem konusunda tavsiyelerde bulunmanız... (Erkan K. - İstanbul)
- Şanslısınız çünkü yeni sezonda jean pantolonlar neredeyse kumaş pantolonlarla yarışır durumda. Jeanlar hiç bu kadar sofistike ve şık olmamıştı... Jean pantolonunuzu seçerken modeline, yıkamasına ve üzerine tamamlayacaklarınıza dikkat ederseniz gençlere özenmiş gibi görünmezsiniz. Örneğin yıprınmış jeanlerden uzak durum. Ayrıca dizaltından bollaşan modelleri giymeyin. Jeaninizin üzerine de mesajlı tişörtler giymektense gömlek ve ceketle tamamlarsanız hem rahat hem de şık olacaksınız.

Jean pantolon dendiğinde her zaman aklımıza mavi tonları geliyor. Ancak başka renklerde de jean pantolonlar görüyorum. Acaba gri ya da siyah gibi jeanler de moda mı? (Derviş R. - Eskişehir)
- Jeanin orijinal yıkamalı olanı yani 'blue jean'lerin hiç modası geçmiyor. Mavinin bütün tonları çok moda. Özellikle neredeyse beyaza yakın olan açık mavi tonları, yeni sezonun yeniliklerinden. Bunun yanında grinin tonları ve siyah jean de artık gardıroplarda yerini almaya başladı. Ayrıca özellikle İtalyanların tercih ettiği kırmızı, mavi, yeşil gibi renkli jeanler de yeni yeni ortaya çıktı çıkmasına ama İtalyan ve çok genç değilseniz, sakın giymeye kalkmayın!

Jean pantolonda modelin vücuda uygun olmasının önemini iyi biliyorum. Ancak doğru kalıbı bulmak da kolay değil. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. (Ömer D. - Ankara)
- Sezonun trendi olsa da vücudunuza uygun olmadığı takdirde o jean içinde rahat edemezsiniz. O yüzden vücudunuza uygun jean pantolonu bulana kadar denemekten sıkılmayın. "Bu model bana göre değil," diye düşünmeden birçok modeli deneyin. Seçtiğiniz jeanin boyunun kısa olmamasına özen gösterin. Giyeceğiniz ayakkabıların topuklarını göz önünde bulundurun. Ayrıca baseninin ve ağının dar olmamasına dikkat edin. Arkadan duruşuna da iyice bakın; hatta satış görevlilerinden de fikir alın. Jean pantolonu giyip mağazada dolaşın ve rahatlığını kontrol edin. Oturup kalkın. Ceplerine elinizi sokun ve yeterli yer olup olmadığını kontrol edin. Ve son kararı kendinizi o jeanin içinde nasıl hissettiğinize göre verin.
Haberin fotoğrafları