kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşyerinde asla!

Esra ÇORUH
12.04.2008
İşyerinizde kravat ya da takım elbise giymek zorunda olmayabilirsiniz ama bu spor ayakkabı ya da şort giyebileceğiniz anlamına da gelmiyor. İşe giderken kesinlikle giymemeniz gereken kıyafetleri derledik..
Flip-floplar
Havalar güzelleştikçe içimizdeki yaz kıpırtıları her gün daha da artıyor. İşe giymek zorunda olduğunuz kösele tabanlı ayakkabıları çorapla giymek de işkence gibi görünebilir. Ama işyerine asla flip-flop, yani parmakarası terlik giymeyin. Ayaklarınıza güveniyor olabilirsiniz, hatta pedikür de yaptırmış olabilirsiniz ama ne olursa olsun plajlarda görmeye alıştığımız flip floplar hiçbir iş yeri için uygun değil. Birçok kişinin işe giderken çorap ve kösele ayakkabı giydiğini düşünerek içinizi biraz rahatlatabilirsiniz. Ama yaz günleri için daha rahat bir şey arıyorsanız, yumuşak deriden yapılan ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Üstelik bu ayakkabıları çorapsız da kullanmanız mümkün.

Mesajlı tişörtler
Mesaj içeren baskılı tişörtler moda olabilir ama üniversite yıllarınız gerilerde kaldı, kabul edin! Çocuğunuzun tişörtünü giymiş gibi duran mesaj baskılı tişörtleri sakın işe giymeyin. Genellikle komik mesajlar içeren bu tişörtler, ciddiyetinizi yerle bir etmeye yetecektir. Eğer bu tişörtleri çok esprili buluyor ve giymekte diretiyorsanız, hafta sonlarını tercih edin. İşyerinizde tişört giyme rahatlığı varsa, bu mesajlı tişörtler yerine polo yaka düz tişörtleri giymenizi öneririz. Yine rahat, yaza uygun, üstelik de iş ciddiyetinizi koruyarak trendy görünebilirsiniz.

Kargo pantolon
Hiç tartışmasız, kargo model diye adlandırılan çok cepli bol pantolonlar rahat giyimi sevenler için ideal. Ama kargo pantolonun üzerine gömlek, ceket ve elinizde iş çantasıyla bu iş olmaz. İşyerinizde ceket, kravat zorunluluğu varsa, uzak durmanız gereken parçalardan biri de kesinlikle kargo pantolonlar. Kumaşının kadife ya da kanvas olması fark etmez, bu model pantolonlar ceket altına uygun olmadığı gibi işyeri için de çok spor. O yüzden onları hafta sonuna saklayın!

Eşofman-spor ayakkabı
İşe gitmeden önce spor salonunda egzersiz yapmış olabilirsiniz, ama siz siz olun eşofman, tişört ve spor ayakkabıyla, işyeri sahibi olsanız bile işe gelmeyin. İşe geç kalmış olabilirsiniz, rahat olduğunu düşünebilirsiniz ama işyerindekilerin size saygı göstermelerini istiyorsanız, üşenmeyin ve kıyafetinizi spordan sonra hemen değiştirin.

Şort
Prada, ilkbahar-yaz koleksiyonundaki erkek takımlarında ceket ve diz altı şortlara yer verse de bu, işyeri için hiç iyi bir fikir değil. Her ne kadar ceketle tamamlansa da şort işyeri için, gayri ciddi bir görüntü oluşturacaktır. Sıcak havalar için ince kumaşlardan takımları tercih edebilirsiniz. Böylece şort giymeden de sıcakla baş etmiş olursunuz. Şortunuzu plajda giymeyi tercih edin, bizden söylemesi.

Şapka
Yaz geldiğinde erkeklerin vazgeçemediği aksesuarların başında da şapkalar geliyor. Güneşten korunmak için ne kadar ideal olsalar da, ne yazık ki işyeri için hiç uygun değiller. Saçınız o gün çok kötü görünüyor olsa da, işyerine şapkayla gelmek için mazeret olamaz. Tabii üniformanız bir şapka giymeyi gerektirmiyorsa...
Haberin fotoğrafları