kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
ŞİRİN SEVER

'Vizontele 3'ten yeni bir ikili çıkar mı?

Ali Saydam'la birlikte hazırlayıp, sunduğumuz SKY Türk'teki programımız 'Bildiğin Gibi Değil'de bu hafta konuğumuz Nurgül Yeşilçay'dı. Bu sene hem 'Adem'in Trenleri' hem 'Yaşamın Kıyısında' ile beyazperdede boy gösterdi Nurgül ama 'ödüle layık' görülmedi biliyorsunuz. Hem bu mevzuyu masaya yatırdık, hem yeni filmi 'Vicdan'la ilgili bilinmeyenleri sorduk programda. O arada Nurgül dayanamadı, bombayı patlattı: Yılmaz Erdoğan'ın bu yaz çekeceği Vizontele 3'ün başrolüne 'evet' dediğini açıkladı. İşte Yeşilçay'ın anlattıkları:
* Yılmaz Erdoğan'la bir komedi film projesi için anlaştık. Ama o henüz hazırlanmadığı için Vizontele 3'te oynamamı teklif etti. Ben de kabul ettim; iyi bir ikili oluyor muyuz, anlaşacak mıyız görmek istedik. En azından ne olduğu belli, Ocean's serisi gibi kaliteli bir film, gişe filmi.
* Yılmaz Erdoğan henüz senaryoyu yazmadı, o yüzden rolümü bilmiyorum! Temmuzda çekimlere başlayacağız.
* Filmin adının 'Vizontele Nurgül' olmasını istemem tabii ki, komik olmaz mı?
* Eğreti Gelin'in yarıştığı Altın Portakal'da ödül alamayınca çok sert tepki verdim. Ama o an "Bir daha böyle bir rol ne zaman gelir, bir daha böyle oynayabilir miyim?" psikolojisindeydim ve saldırganlaştım. Pişmanım ve artık ödülleri umursamıyorum. Ben sadece oynuyorum, nasılsa bir yerlere gidiyor.
* Bir Hintli yönetmenle flört halindeyim. Evet Hollywood'a değil Bollywood'a gidiyorum!
* Sinema filminde gişe benim için çok önemli değil; ben oynarım biter!
* Dizi oyunculuğu, film oyunculuğu diye ayırmıyorum; benim bir yerlerde oynamam lazım ille de. Kavga çıkarırım, bir yerlere çatarım, saldırırım etrafa yoksa! Durduğum yerde duramam. O yüzden dizi ya da reklam hiç farketmez benim için...
* İki sene aynı rolü oynadığın için sıkılıyorsun. Ezo Gelin gibi bir rol istemem, komedi olabilir ya da Ezo Gelin'in tersi bir rol.
* Erden Kıral'ın 'Vicdan' filmini mayısın ikinci haftasında Alaçatı'da çekmeye başlıyoruz. Bir aşığı, metresi oynuyorum. Kasabadaki bir düğün sahnesi için oryantal öğrenmem gerekiyordu. Ben de ne zamandır istiyordum Sibel Can gibi oynamayı. Fırsat bu fırsat Nesrin Topkapı'dan ders aldım. Onun ders verdiği birinin göbek atmayı öğrenmemesi mümkün değil. Ben de Osman Nejat'a oynadım (oğlu) çok beğendi!
* 'Onu oynamam, bunu oynamam' diye kriterlerim yoktur ama hayat görüşüme çok ters bir rolü sevdireceksem o işte yokum!
* Annelik oyunculuktan daha zor tabii ki! Sorumluluk ve vicdan duygusu bir kere çok fazla. Bana bundan kimse söz etmemişti! İki dakika ayrılamıyorum, çok ilgilenmek istiyorum. O yüzden ikinci çocuk istemem!
* İstanbul Film Festivali'nin kapanış gecesinde, üzerinde Türkan Şoray'ın yüzünün olduğu bir elbise giyeceğim. Onu çok seviyorum, ona çok değer veriyorum çünkü...
(Programın tekrarını izlemek isteyenler salı günü 19.40'ta ekran başına...)