kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Christensen, yeni makinesini deniyor.

Kafam bozulunca seks ve peynir

- Fotoğraflarınızda ne söylemek istiyorsunuz?
- Birçok farklı yardım kuruluşuyla birlikte çalışıyorum. Fotoğraf çekerek insanlara yardım edebilmek önemli bir fırsat. Biliyorsunuz Amerika'da çok fazla evsiz insan var. Evsizlere yemek sağlayan New York'lu bir dernek için Harlem ve Bronx'ta fotoğraflar çektim.

- Yeni projeleriniz var mı?
- En son sergim Amsterdam'daydı, bir sonraki sergim aralık ayında New York'ta olacak.

- Aynı zamanda bir annesiniz, antika dükkânınız var, bir dergide editörsünüz, butiğiniz var. Hepsine birden nasıl zaman ayırabiliryorsunuz?
- Hayattaki en iyi işim oğlum. Sekiz yaşında ve onunla hiçbir şeyi kıyaslayamam. New York'ta yaşıyoruz ve okula gidiyor. Anneliği gerçekten çok sevdim. Keşke oğlumu da getirebilseydim. Buradaki çocuklarla tanışabilseydi, oyun oynayabilseydi. Hayatın kendisi bence çok önemli bir iş. İşlerimize, rutinlerimize çok fazla önem veriyoruz ama aslında bu önemi hayatın kendisine vermemiz gerekiyor. Başka şeylerle uğraşarak bazen hayatı kaçırdığımızı düşünüyorum. Bir Danimarkalı deyimi vardır, ormanı göreceğim derken ağaç görmezsin. Onları meşgul eden onca şey yüzünden, insanların hayatın kendisini göremediğini düşünüyorum.

- New York'ta yaşıyorsunuz , oğlunuz var ama hâlâ yerinizde duramadığınız izlenimine kapıldım.
- Yaşadığım yeri çok seviyorum ama doğru, altı ay şehir dışındayım, geziyorum. Bütün yazlarımı ve noellerimi Danimarka'da geçiririm. Yaşlandıkça yavaşlayacağımı düşünürdüm ama öyle olmadı, artık olmasını da istemiyorum.

- En büyük tutkunuzun peynir olduğunu duydum, doğru mu?
- Ne zaman kafam bozulsa hayattaki basit şeylere dönerim. Seks ve peynir gibi. Bunlar birbiriyle kesinlikle bağlantılı. Peyniri aşırı derecede sevdiğim doğru. Fransız peyniri, İtalyan peyniri, hatta İngiliz peyniri bile ama en lezzetlisi Danimarka peyniri. En güzel kabuslarımı Danimarka peyniri yedikten sonra görüyorum.

- Kafanızı dağıtmanın yolu seks ve peynir yani...
- Aslına bakarsanız ciddi ciddi peynir dövmesi yaptırmayı bile düşündüm. Mesela omzuma güzel bir Edam peyniri nefis olurdu.