kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Artık defilelerde çok zayıf mankenlere yerverilmiyor.

Fransa, iskelet vücutları yasayla şişmanlatacak!

Belkıs KILIÇKAYA/ DIŞ HABERLER
Fransa, beslenme bozukluğu hastalığı anoreksiyaya savaş açtı. Meclise, sıskalığı övenlerin hapisle cezalandırılmasını isteyen bir yasa tasarısı sunuldu..
Fransa'da hükümet, beslenme bozukluğu hastalığı anoreksiyaya karşı savaş açtı. Sağlık bakanlığı, insanın vücuduyla barışık olması gerektiği konusunda bir açıklama yaparken, iktidar partisi UMP milletvekili Valerie Boyer de anoreksiyayı övmenin cezai yaptırıma tabi tutulması yönünde bir yasa tasarısı sundu. Yaklaşık 40 bin kişinin anoreksi olduğu Fransa'da, bu hastalığı övmenin 2 yıl hapis cezası ve 30 bin euro para cezasına çarptırılmasını öngören yasa tasarısının mimari Boyer, "Tasarı özellikle bu yönde yayın yapan internet sitelerini hedef alıyor" dedi. Fransa'da, internet sitelerinde, genç kızların iskelet bir vücuda sahibi olma yolundaki günlükleri yayınlanıyor. Girişimciler, iskelet gibi bir vücuda sahip mankenlerin fotoğraflarının da yer aldığı bu internet sitelerinin yasaklanmasını istiyor.

YASA ÇÖZÜM DEĞİL
Ülkedeki reklamcılar ve moda profesyonelleri de bir araya gelerek anoreksi modasının önüne geçmeyi amaçlayan bir 'şart' hazırladılar. Bu şart, 'kamuoyunun bu konuda duyarlılığını artırmayı, vücut ölçülerinde çeşitliliğin kabulü'nü hedefliyor. Ünlü modacı Jean Paul Gaultier ise sorunun yasalarla çözülemeyeceği kanaatinde.
Haberin fotoğrafları