kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hastanelerden ilginç vakalar

05.04.2008
Vet House: Tekrarlı kusma şikâyetiyle getirilen Zıpzıp adlı Van kedisinin yapılan hematolojik ve radyografik tetkikleri sonucunda yaklaşık 3 cm. uzunluğunda spiral sabit telefon kablosu yuttuğu teşhis edilmiş ve yapılan gastrotomi operasyonu ile yabancı cisim çıkarılmış.

Vet Hospital: Kusma şikâyeti ile gelen bir köpeğin çekilen röntgeninde, midesinde oyuncak yarış arabası çıkması en ilginç vakalardan biriymiş. Dört gün arayla sekizinci kattan iki kez düşen ve önemli hiçbir problem yaşamayan kedi de ilginç vakalar arasında yer alıyor.

Pet Hospital: Uzmanlar gece acil olarak getirilen bir köpeği normal doz ile uyutamamışlar, anesteziye girmemiş. Normal dozun çok üzerine çıkılmış. Çaresiz ve sıkıntılı bir şekilde köpek sahibi ile detaylı konuşurken sahibinin alkollü olduğunu fark etmişler. Ve asıl ilginç olanı ise sahibi, köpeğin de kendisiyle birlikte her akşam içtiğini söylemiş. Bunun üzerine ameliyat ertesi güne kalmış.

Veterinerium: Ramazan Bayramı'nda yaşlı bir terrier, masa üzerinde bulduğu 1 buçuk kilo tatlının tamamını yemiş bir halde polikliniğe getirilmiş. Karnında şişlik ve ağrı şikâyeti varmış!