kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Maksat spor olunca, bu kanalda durulur

Burcu ALDİNÇ
05.04.2008
Yayın hayatına 17 Mart'ta başlayan NTV Spor kanalı, Türkiye'den ve dünyadan önemli spor haberlerini 24 saat boyunca ekrana taşıyor. Süper Lig maçlarının dışında, Avrupa liglerinin de ele alındığı kanalda, futboldan sıkılanlar için de farklı seçenekler var..
İLİŞKİLİ HABERLER
Maksat spor olunca, bu kanalda durulur
Yayın hayatına yeni başlayan NTV Spor kanalının felsefesi, spor seven herkesi spora doyurmak... 24 saat futboldan basketbola, motor sporlarından yelken ve yüzmeye kadar pek çok spor dalı ile ilgili haberlerin ve önemli gelişmelerin yer aldığı kanal, böylece bir ilki gerçekleştiriyor. Kanal, deneyimli kadrosuna eklediği genç isimlerle de dikkat çekiyor. Üstelik önemli maçlarda tüm kanal bir araya gelip, aralarında iddialaşmayı da ihmal etmiyor.

İSPANYA'DAN İTALYA'YA
Tıpkı son günlerde futbolun hayatımızın önemli bir parçası olduğu gibi, NTV Spor'da da ağırlıklı yer alan dal yine futbol. Ancak kanal, sadece Turkcell Süper Lig'i ele almakla kalmıyor, İngiltere Premier League, İspanya La Liga, Almanya Bundesliga, İtalya Serie A ve Arjantin Kapanış Ligi'nin maçlarının özet görüntülerini de ekrana getiriyor ve deneyimli isimler bu ligleri yorumluyor. Futboldan sıkılanlar için de alternatifler yok değil. Beko Basketbol Ligi ve NBA'de oynanan tüm maçların özetleri de yine bu kanalda ekrana geliyor.

TARAFSIZ KANAL
Kanalın Genel Müdürü Fuat Akdağ, NTV Spor'un doğuş hikâyesini anlatırken, "NTV'nin gelenekselleşmiş bir spor yayıncılığı anlayışı zaten vardı. Özellikle hafta sonları, spor programları kanalda önemli bir yer tutuyordu. Zaman içinde Türkiye ligleri dışında, Avrupa liglerini ve dünyada markalaşmış önemli spor aktüel programlarını da yayınlamaya başladık. Artık bir spor kanalını hayata geçirmek kaçınılmaz hale gelmişti. Biz de deneyimli kadromuzu daha da genişleterek NTV Spor'u kurduk," diyor. Ercan Taner, Burcu Esmersoy, Güntekin Onay, Ersin Düzen, Celal Pir, Murat Caner, Sine Büyüka, Rıdvan Dilmen, Gürcan Bilgiç, Tayfun Bayındır, kanaldaki önemli isimlerden sadece birkaçı. Her biri sporla yakından ilgilenen ve sporu yaşam biçimi haline getirmiş bu isimlerin tuttukları takımlar olsa da, onlar ekrana çıkmadan önce takımlarını bir tarafa bırakıyor ve tarafsız, objektif yayın yaptıklarını söylüyorlar.
Haberin fotoğrafları