kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Evliliği kollamazsan kötüye gider

05.04.2008
- Sizin evliliğinizi ne bitirir?
- Emire K:
Beraber olmak istemememiz.
- Emre K: Terapilerde çok gördüğüm bir şey. İnsanlar büyük bir aşk ve sevgiyle bir araya geliyor, ilişkiyi kollamadan yürümeye başlıyorlar. Hayatta bir şeyi kendi haline bırakırsan yüzde 50 şansın vardır, iyi ya da kötü olması konusunda. Ama evliliği kendi haline bırakırsan, kollamazsan mutlaka kötüye gider. Kollamazsan paralel hayatlar başlıyor. Ayrılma olmuyor belki ama çok ciddi sorunlar başlıyor.

- Neye dikkat etmek gerekiyor?
- Emre K:
Karı-koca birbiriyle, mahalle arkadaşı ile konuşur gibi konuşuyor. Küfür ediyor. 'Bu' diye hitap ediyor. 'Bu' diye bahsetmek, aşağı görmek, küçük görmek anlamındadır. Diline dikkat etmek lazım. Kızgınlık ve öfke her zaman yaşanılan bir şey. Bunları dile getirmenin bin tane yolu var. Belden aşağı vurmaya başladığınız bir sözü bile insan 20 sene beyninde taşıyabiliyor, unutmuyor.
- Emire K: Bir taraf çok fedakârlık yapmaya başladığı zaman, bir dönem sonra onu taşıyamıyor ve ödetmeye başlıyor. Ben "Başarısız bir kadının önünde mutlaka başarılı bir erkek vardır, diyorum." Çünkü orada bir fedakârlık var. Hayatım boyunca bunu yapmamaya çalıştım. Altı senedir Emre'nin şirketini yönetiyorum. Bunun kendim olmamı engellediğini gördüğüm anda; hem kendi özlemimi gerçekleştirmeye hem de ona destek vermeye çalıştım.