kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kanyon Alışveriş Merkezi'ndeki GBK'nin müdavimleri arasında Yılmaz Erdoğan ve Ebru Akel de var.

Hamburger fast food olmaktan çıkıyor

BURCU ALDİNÇ
29.03.2008
İki dakika gibi kısa sürede hazırlanan fast food hamburgerlerin tahtı sallantıda. Çünkü farklı sos seçeneklerine sahip, özel et ve ekmeklerle hazırlanan gurme burgerler, küçük büyük herkes tarafından seviliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hamburger fast food olmaktan çıkıyor
Hamburger artık bir fast food, yani hızlı pişen ve servis edilen bir yiyecek olmaktan çıkıyor. Dünyanın dört bir yanında sırf hamburger üzerine çalışan şefler var. Amaçları hamburgeri, fast food olmaktan çıkarıp, gurme mönülerine sokabilmek. İngiliz şef Peter Gordon da bu şeflerden biri. Gordon, İngiltere'de yayılan meşhur hamburgerci Gourmet Burger Kitchen'ın yaratıcısı. Kanyon Alışveriş Merkezi içerisinde de bir şube açan GBK (Gourmet Burger Kitchen), adından da anlaşılacağı üzere, gurme hamburgerler yapıyor. "Hamburgerin de gurmesi olur mu?" demeyin, çünkü oluyor. Öncelikle buradaki hamburgerlerin her birinin devasa boyutta olduğunu belirtelim. Yiyebilmenin en kolay yolu ikiye bölmek ve ekmeklerden bastırarak tutmak. Hamburgerler, yanında patates kızartmasıyla servis edilmiyor. Çünkü bir hamburger bir kişiye yetiyor da artıyor. Yine de mönüde isteyenler için ekstra patates kızartması, gurme kabak dilimleri, falafel, pane keçi peyniri topları gibi seçenekler var. Yabanmersini sosuyla servis edilen, biraz tatlı lezzete sahip keçi peyniri topları mekânın favorileri arasına girmiş bile.

MANGO MU ZENCEFİL Mİ?
Yüzde 100 Gönen süt danasından elde edilen etle yapılan hamburgerler dışında vejetaryen, tavuk ve junior seçenekleri de bulunuyor. Zaten GBK'nin müdavimleri arasında çocuklar ilk sırayı alıyor. Yılmaz Erdoğan, Ebru Akel ve sevgilisi Can Ateş de mekânın müdavimlerinden. Akel, avokado, domates ve karışık yeşillikle hazırlanan GBK salatasını tercih ederken, sevgilisi Kiwiburger'i tercih ediyormuş. Mekânda en çok Kiwiburger tercih ediliyor. İçinde pancar, yumurta, ananas, çedar peyniri ve yeşillik olan bu hamburgerin fiyatı 18 YTL. GBK'de, Classic, Barbecue gibi çeşitler dışında başka hiçbir yerde rastlayamayacağınız farklı tatlar da var. Mango ve zencefil sosuyla hazırlanan Jamaican ve köri sosu, ızgara ananas ve yeşillik ile hazırlanan Thai Beef bunlardan... Ancak burada seçtiğiniz hamburgerin içindeki sosu değiştirme özgürlüğünüz olduğunu da hatırlatalım. Yani istediğiniz malzemeyi, istediğiniz sosla kullanabiliyor, kendi hamburgerinizi kendiniz yaratabiliyorsunuz. Vejetaryenler için de hamburger seçenekleri unutulmamış. Patlıcan, pane keçi peyniri, kurutulmuş domates ve karışık yeşillikle hazırlanan Aubergine&Goat's Cheese, sadece vejetaryenlerin değil, herkesin en çok ısmarladığı hamburgerler arasında. Hamburger gurme sofralarına hitap edince, içecekler de ona göre oluyor. Şaşırtıcı olsa da burada en çok şarap içiliyor. Zaten İtalyan şaraplarının ağırlıkta olduğu bir şarap mönüsü var. Şarap dışında bira çeşitleri ve taze sıkılmış meyve suları da bulunuyor. Pannacota ve çilekli cheesecake ise tatlı çeşitleri. Ama canı tatlı çekenler, içinde taze meyvelerin olduğu, süt, dondurma ve meyve ile hazırlanan milkshake'leri de deneyebilirler. Her gün 11.00-23.00 arası açık olan mekân, çocukların doğum günü partileri içinde oldukça uygun. Mekânın ortasındaki 12 kişilik yuvarlak masa genelde bu tür kutlamalar için rezerve ediliyor. Tel: (0212) 353 03 23
Haberin fotoğrafları