kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Samand mayısta yollarda

AA
08.04.2008
İran'ın Khodro Company (IKCO) firmasınca üretilen ''Samand''ın ''EL'' modelinin, mayıs ayından itibaren Türkiye'de 16 bin 900 YTL'den satışına başlanacağı bildirildi.

IKCO'nun Türkiye Distribütörü MYS Otomotiv'in Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Seskır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl ''Samand''ın ''LX'' modeliyle girdikleri Türkiye piyasasında büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi.

''5. Bursa Otoshow Fuarı''nda da ''Samand''ın sergilendiği standın vatandaşlar tarafından yoğun şekilde ziyaret edildiğini belirten Seskır, ''Piyasa girdiğimizden beri ülke genelinde 1600'ün üzerinde araç sattık. Bu rakam bizim hedefimizin üzerinde oldu'' dedi.

Seskır, şu anda Türkiye'de 21 bayide satışlarının sürdüğünü, 41 noktada da satış sonrası hizmet verildiğini dile getirerek, ''Bayi görüşmelerimiz sürüyor. 21 olan bayi sayısını 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Her türlü donanıma sahip olan 'LX' modelimiz, düşük fiyatıyla da Türk tüketicisi tarafından sevildi'' diye konuştu.

IKCO yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonucu, ''Samand''ın daha uygun fiyatlı olan ''EL'' modelini de Türkiye'ye getirme kararı aldıklarını vurgulayan Seskır, şunları kaydetti:

''Şimdi de 'Samand'ın 16 bin 900 YTL'den satacağımız yeni versiyonu 'EL' modelini Türkiye'ye getiriyoruz. Klima, airbag, elektrikli camlar ve elektrikli koltukların standart olarak yer alacağı bu modelin de ilgi göreceğini tahmin ediyoruz. 4 bin araç siparişi verdik. 'Samand EL'' mayıs ayında Türkiye yollarında olacak.''

Yiğit Seskır, firma tarafından üretilen ''Soren'' modelinin ise temmuz ayından itibaren Türkiye'de olacağını sözlerine ekledi.