kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Rafineriyi konuşmak artık beni çok üzüyor'

Ceyhan için yaptıkları rafineri lisans başvurusu için hâlâ yanıt alamayan Petrol Ofisi'nin CEO'su Melih Türker, "Rafineri konuştukça üzülüyorum. Milyar dolarlık bir yatırım yapmak, büyük bir istihdam yaratmak istiyoruz" dedi..
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) beklediği rafineri lisansını bir türlü alamayan Petrol Ofisi'nin CEO'su Melih Türker, "Artık rafineri konusunu konuştukça üzülüyorum, bu beni acıtıyor" dedi. Ceyhan'da rafineri için başvurduğu alanda bir başka şirketin elektrik santrali kurmak istemesi nedeniyle EPDK tarafından lisans talebi beklemeye alınan Petrol Ofisi'nin CEO'su dün basın ile biraraya gelerek 2007 yılını ve 2008 beklentilerini değerlendirdi. Rafineri konusundaki sorular üzerine Türker, "Türkiye'ye yatırım yapmak istiyoruz. Bu yatırımların milyar dolarlık yatırımlar olduğunu biliyoruz. İstihdam yaratmak istiyoruz. İnancımız, enerjimiz, tutkumuz ilk günkü gibi devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

10 NUMARALI YAĞA VERGİ
Bu arada akaryakıta karıştırılarak kullanılan 10 numara yağın yarattığı sorun üzerinde de duran Türker, bu yağların kullanımının pazarı yüzde 0.5 oranında etkilediğine dikkat çekti. Türker, "Ben arabama koyarım, diyorlar. Koyamazsın, koymamalısın. Bu konuda vergisel veya maliyesel bir şey yapılabilir. Herkes yağcı oldu, teneke tekene satılıyor. Bu büyük bir sorun" dedi. Petrol Ofisi Perakende Genel Müdür Yardımcısı Ertan Çakır ise, müşteri odaklı yatırımlarını sürdüğünü, bugün 3 bin 200 istasyonları bulunduğunu ve bunların yenilendiğini anlattı. Petrol Ofisi'nin beyaz üründe bugün pazar payının yüzde 29 olduğunu ifade eden Çakır, bunu yüzde 31'lere çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Petrol Ofisi Finans Direktörü Ogeday Çağatay ise aralık ayında 400 milyon dolarlık açık pozisyonu gözden geçirerek büyük miktarını kapattıklarını anlattı. Çağatay, Türkiye'de geçen yıl toplanan bütün vergilerin yüzde 2'lik bölümünün Petrol Ofisi aracılığıyla tahsil edildiğini söyledi.