kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ATÖLYELER KAPANIYOR.... Özbek, binlerce atölyenin kapandığını, ihracatçıların büyük firmaların baskısı altında ezildiğini vurguladı.

'Yeni bir yönetime ihtiyaç var ortak isimde de uzlaşabiliriz'

İHKİB başkanlığı için adaylığını açıklayan DENİMDER Başkanı Özbek, sektörün yeni bir yönetime ihtiyaç duyduğunu söylerken, ortak bir isimde uzlaşabileceklerini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Yeni bir yönetime ihtiyaç var ortak isimde de uzlaşabiliriz'
Türkiye'nin en büyük ihracatçı birliği olan İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) haziran ayında yapılacak seçimli genel kurulunda başkanlık adaylığını açıklayan Türkiye Denim Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DENİMDER) ve Redstar Jeans Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Özbek, mevcut başkan Süleyman Orakçıoğlu'na sert eleştirilerde bulundu. "Sektöre lider olamadılar. 3-4 kişi yönetime yerleşip sektörden koptular" diye konuşan Özbek, Orakçıoğlu'nun misyonunu tamamladığını, artık sektörü 'oyalamaması' gerektiğini söyledi. Özbek, "Sektör, fiyat kırmaktan ucu ucuna, hatta zararına üretim yapar hale geldi" derken, Orakçıoğlu ve ekibinin istenmedikleri halde yönetimden ayrılmak istemediklerini ileri sürerek, "Kavgayla ve kutuplaşmayla işin tadını kaçırdılar, hiziplere yol açtılar. İHKİB'i bir menfaat kapısı olarak gören sektör dışı odaklar ve ithalatçılar yönetimi ele geçirmek için çıkar birliği yaptılar. Şimdi 'yönetimi kaybedeceğiz' diye uykuları kaçıyor" dedi.

ORTAK İSME VARIZ
Özbek, amacının koltuk sevdası olmadığını, hep beraber adaylıktan çekilmeleri halinde ortak bir isimde buluşmaya hazır olduğunu dile getirerek, "Bunu iki ay sonra söylesem, diyecekler ki 'kazanamayacak, ondan söylüyor', o yüzden şimdiden söylüyorum" değerlendirmesinde bulundu. İHKİB'in 'ahbap çavuş' ilişkisiyle yönetildiğini ileri süren Özbek, adaylığını açıklayan bir diğer isim olan Hikmet Tanrıverdi'yi ise şöyle değerlendirdi: "İHKİB başkanlığını yapacak olan kişinin hazır giyimin içinden gelmesi gerekir. Tanrıverdi yan sanayici. Tanrıverdi, Malatyaspor'a ve GİSAD'a başkanlık yaptı. DYP'den milletvekili adayı oldu. İHKİB'in yönetimine talip olabilir, ama başkanlık farklı bir olay."