kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yeni başlayanlara da banka promosyonu

Yeni Haber
Adana 1. İdare Mahkemesi, Türk Eğitim-Sen'in davası sonucunda bankalarla promosyon anlaşması yapan okullarda göreve yeni başlayan çalışanlara da promosyon gelirinden pay verilmesi gerektiğine karar verdi.

Türk Eğitim-Sen, Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu'na sonradan atanan bir öğretmene okulun elde ettiği promosyon gelirinden pay verilmemesi üzerine Adana 1. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Türk Eğitim-Sen dava gerekçesinde kamu görevlilerinin aylık ve diğer özlük haklarının, bankalar ile kurumlar arasında yapılan sözleşme ve protokol çerçevesinde bankalar tarafından ödendiğine dikkat çekti. Söz konusu paraların belli bir süre bankalarda kalması nedeniyle belli bir gelir elde ettiğini ve bu nedenle ilgili kurumlara belli imkanlar verdikleri hatırlatıldı. Gerekçede promosyon gelirlerinden elde edilen payın yüzde 70'inin personel arasında paylaştırılması gerektiği anımsatılarak, söz konusu öğretmenin payının yasal faizi ile beraber verilmesi istendi.

"PROMOSYON GELİRLERİ KAMU GÖREVLİSİNE AİTTİR"

Adana 1. İdare Mahkemesi kararında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesine atıfta bulunarak, bankaların memur maaşlarından bir kısım gelirler elde ettiği, bunun karşılığında verilen promosyon parasının kamu görevlilerine ait olan paralar olduğunu bildirdi. Mahkeme heyeti, davacının okula sonradan gelmiş olmasına karşın promosyon parasından faydalandırılmasının hakkaniyete daha uygun olacağını belirterek, promosyon gelirindeki 350 YTL'lik payın öğretmene ödenmesine karar verdi.

(ANKA)