kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kitapta Özlem Önal'ın ileride lüks bir butik otel açmak istediği de yer alıyor.

İçi de dışı da güzel kadınlar

Güzel, stil sahibi ve başarılı 90 kadın, Roger Moenks'in Inheriting Beauty (Güzellik Mirası) isimli kitabı için en gerçek halleriyle objektife gülümsedi. Dünyanın çeşitli yerlerinde gerçekleşen çekimlerde Türkiye'den de Özlem Önal yer aldı..
Zenginlik her zaman beraberinde saygınlığı ve güzelliği getirmiyor. Sahip olduklarınızın kıymetini bilmek ve bunu dünyada fark yaratmak için kullanmak, sırf para değil, iyi bir eğitim ve zekâ gerektiriyor. Roberto Armani, Amanda Hearst, Vivia Ferragamo, Beatrice Trussardi, Carolina Herrera, Renee Rockefeller, sırf güzellikleriyle değil, yaptıkları önemli ve fark yaratan işlerle de milyonların hayranlığını kazanmayı başaran kadınlardan bazıları. Ama onlardan çok da fazla olduğunu söylemek zor. Kimi zengin ve güzel kadınlar, paralarını alışveriş ve eğlence için harcamayı tercih ederken, bu isimler şirket yönetiyor, dünyayı geziyor, seminerler veriyor, yardım kuruluşları için bağış kampanyaları düzenliyor ve çocuk büyütüyorlar. Fotoğraf sanatçısı Roger Moenks de, hem güzel hem de cesur ve başarılı bu kadınları, son kitabı Inheriting Beauty'de bir araya getirdi. Farklı ülkelerden 90 kadın, hayatlarının kapılarını Moenks'a açtı ve en gerçek halleriyle objektife gülümsedi. İspanyol model Eugenia Silva'dan Özlem Önal'a kadar farklı isimlerin poz verdiği kitap için Giorgio Armani, "Dünyanın en dikkate değer kadınlarının stil sahibi ve ışıltılı fotoğrafları," yorumunu yapıyor.

KİTAP FİKRİ NASIL ÇIKTI?
Kitabın doğuş hikâyesi, Moenks'in Miami'de, Rena Sindi'nin verdiği bir partiye katılmasıyla başlamış. Burada sosyetik kadınlarla bir araya gelen Moenks, bu kadınların ev hallerini çekmenin ilginç bir magazin konusu olacağını düşünmüş. Birkaç kişiyle başlayan bu proje git gide büyüyünce, kitap kaçınılmaz olmuş. Moenks işin içine kültürleri de katmak isteyince dünyaya açılmış ve farklı ülkelerin 'cesur ve güzel' kadınlarını araştırmaya başlamış.

EV HALLERİ
Roger Moenks kitabından bahsederken, "Benim ve 90 zeki, güzel kadının ortak çalışması. Üstelik bu kitaptaki kadınlar sahte değil. Her biri saçını açtı, ev kıyafetini üzerine geçirdi. Farklı bir dünyadan gibi gözüken bu kadınlar, aslında içimizden biri olduklarını gösterdiler. Çekimler için kimi evini açtı, kimi iş yerini. Bazılarıyla ise sokağa çıktık," diyor. Kitapta kadınların çocukluk fotoğrafları da yer alıyor. Kitapta sadece fotoğraflar yok. Her bir kadının kim olduğu, nasıl bir aileden geldiği ve ne yaptığı ile ilgili bilgiler de var. Kısa kısa röportajlar yapan fotoğrafçı, onlardan çocukluklarını anlatmalarını ya da ailelerinden aldıkları en önemli dersten bahsetmelerini istemiş. 20. yüzyılın en önemli fotoğrafçılarından Helmut Newton ve Jacques- Henri Lartigue'den esinlendiğini belirten Moenks, "Bu kitaptaki fotoğraflar günümüz dünyasını ve bu dünyayı güzel yapan kadınları belgeliyor," diyor.
Haberin fotoğrafları