kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İlkbahar-yaz sezonunda az da olsa yıkamalı jeanleri tercih edin.

Erkekler için yeni sezonun kuralları

ESRA ÇORUH
Her sezon yeni trendler belirlenirken 'Alın, saklayın ya da atın' gibi sezonun 'moda emirleri' de yol gösterici oluyor. Üstelik bu kurallar sadece kadınlar için değil... İşte ilkbahar-yaz sezonunda erkekler için önerilerimiz; yeni neler alınacak, gardıropta neler saklanacak ya da neler elden çıkarılacak..
Yeni sezon için alışveriş listesi
* Yeni bir jean pantolon
Kış sezonunda yıkamasız, hatta denimin ilk halini anımsatan işlem görmemiş jean pantolonları giydiniz. Hatta yıkama etkisi olmasın diye, çamaşır makinesinde bile yıkamaya korkmuş olabilirsiniz. Ama ilkbahar-yaz sezonu için biraz da olsa yıkamalı jean giymeye hazırlıklı olun.

* Paçaları kıvırın
Paça boyunu ayakkabının topuk ölçüsüne göre ayarlamak artık mazide kaldı. İlkbahar-yaz sezonu erkek defilelerinde paçaların kıvrıldığına tanık olduk. Siz de bir takım giyseniz bile, takımın ciddiliğini paçalarınızı bir kat da olsa kıvırarak kırabilirsiniz.

* Briyantinli saçlar
Dağınık bırakılmış 'hippi'vari saç modası artık yok, bizden söylemesi. Bol jöleli ya da briyantinli, taranmış, düzgün görünümlü erkek saçları, ilkbahar-yaz sezonunda çok moda. Bu görüntü için biraz aynanın karşısında vakit harcamanız gerekecek ama değecek...

* Klasik iş çantası
Babanızın evrak çantasını artık siz kullanabilirsiniz. Evet yanlış duymadınız. Klasik evrak çantalarını anımsatan çantalar bu sezon çok moda ve erkeklere çok ciddi bir hava katacak.

* Düğmeli yakalı tişört
Düğmeli yakalı gömleklere alışığız alışık olmasına ama polo yaka tişörtlerin de düğmeli olanları ilkbaharyaz sezonunda bir yenilik. Pembe, somon, yeşil gibi canlı renklerin çok olduğu yeni sezonda, polo tişörtlere ciddilik, yakadaki düğmeden geliyor.

* Keten takımlar
Kışa özgü tüvit kumaşlar, yeni sezonda yerini ketene bıraktı. Yaz için kullanım rahatlığı da sunan bu kumaşın düz renkleri dışında farklı örgüde olanları da çok moda.

* İnce saatler
Büyük saatler uzun zamandır çok moda. Hatta neredeyse kültablası kadar büyük ve kalın olan erkek saatleri, kadınların da kollarını süslüyordu. Ama artık bu saatlerin demode olduğunu söyleyelim. Yeni bir saate yatırım yapmayı düşünüyorsanız size önerimiz, hiçbir zaman modası geçmeyecek, Patek Philippe Calatrava. 37 milimetre kalınlığı olan bu saat, 'az olan güzeldir' klasik sözünü bir kez daha kanıtlıyor.

* Süveter geri döndü
Okullarda giymeye alışık olduğumuz triko V yaka süveterler, ilkbahar-yaz sezonunda çok moda. Gömlek üzerine giyebileceğiniz gibi tişörtlerle de tamamlayabileceğiniz bir süveter, sizi okul yıllarına götürecek.

* Trençkot
Belki hiç vazgeçilmedi ama trençkot, ilkbahar-yaz sezonunun olmazsa olmazları arasında. Klasik haki renk yerine uçuk tonlar çok moda ve sezonun yeniliği...

* Renkli ayakkabılar
Evet, seksi ayakkabılarıyla ünlü Manolo Blahnik bile bir erkek koleksiyonu hazırladı. Tabii ki bildiğiniz klasik erkek ayakkabıları değil bunlar. Kırmızı, mavi gibi canlı renklerde sandaletler, Oxford'lar var koleksiyonunda. Ama erkekler için renkli ayakkabılar tasarlayan tek modacı o değil. Klasik ayakkabılarıyla bilinen İtalyan Fratelli Rosetti de koleksiyonunda rengârenk loafer'lara yer vermiş. Görünen o ki, artık sadece kadınlar renkli ayakkabı giymeyecek!

* Asi, çok asi
Kirli jean, beyaz tişört, deri ceket ve postallar... Kim James Dean'in asiliğini anımsatan bu görüntüye 'Hayır' diyebilir ki! Üstelik erkeklerin stil ikonu David Beckham da bu asi tarzı yeni sezonda tercih edip moda haline getirince, kadınlara da hayranlıkla izlemek kalıyor!
Haberin fotoğrafları