kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mangal iki saat yanmalıdır

23.12.2007
- Aslında etobur bir milletiz. Mangal keyfini kimse bizden alamaz. Bunun için ne söyleyeceksiniz?
- Maalesef mangal yakmayı kimse bilmiyor diyeceğim. Mangal kömürü en az iki saat yanmalıdır. Tamamen karbon uçmalı, yoksa zehirler. Tıpkı soba zehirlemesi gibi.

- Şöminede sucuk da mı zararlı o halde?
- Gazı tamamen dışarı çıkmazsa evet zararlı.

- Tüm dünyayı gezip en iyi etleri tadıyorsunuz. Bugüne kadar hiç yakalayamadığınız bir tat var mı?
- Var. 1940'lı yıllarda Eminönü Tokatlı'da yediğim döneri yapamadım. Bir de Ankara Samanpazarı'nda yediğimi.

- Sormadınız mı oradaki ustalara, sırları neymiş?
- Ben bu işe hayatımı verdim. Kalkıp da asla sormam. Sanırım hayvanın karın boşluğundan elde edilen gömlek yağını kullanıyorlar. Gömlek yağı çok lezzetlidir ama ben müşterilerime yedirmem.