kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Onlar her zaman moda

SUPERGA 2750
İtalya'nın Torino kentinde 1911 yılından bu yana üretilen Superga sneakerlar, sadeliğine rağmen ikon haline gelmiş lastik ayakkabılardan biri.

KEDS CHAMPION OXFORD
1916 yılında Amerika'da üretilen bu basit bez ayakkabılar, o zamanlar 1-1.5 dolara satılıyordu. Ama tasarımcılarının Keds'leri yeniden yorumlamasıyla günümüzdeki popülaritesine kavuştu.

CONVERSE CHUCK TAYLOR
1917'de basketbol ayakkabısı olarak üretilen Chuck Taylor'ların 750 milyon çift satması ne kadar popüler olduğunu kanıtlıyor. 60'larda sadece siyah ve beyazı üretilen, 70'lerde punkların tercihi, 90'larda da 'rocker'ların vazgeçilmezi olan Converse, bugün her rengiyle herkesin ayağında.

ADIDAS SAMBA
1950 yılında futbol ayakkabısı olarak üretilen Adidas Samba, 1968'lerden sonra günlük kıyafetlerle de tercih edilen bir ayakkabı halini aldı.

ADIDAS SUPERSTAR
1969 yılında basketbol ayakkabısı olarak üretilen Superstar, günümüz trendy erkeklerinin vazgeçilmez modeli.

ADIDAS STAN SMITH
1965 yılında üretilip, 1971 yılında da ünlü tenis oyuncusu Stan Smith'in ismini alan model, 30 milyon çiftten fazla satmış. Ve hâlâ da satıyor...

ONITSUKA TIGER CORSAIR
En başarılı atlet ayakkabılarından biri olan Onitsuka, ilk çıktığı 1968'den beri çok tutuluyor. O yıllarda daha çok spor amaçlı giyilirken şimdi günün her saati ayaklarda.

PUMA CLYDE
1973 yılında ünlü basketbol oyuncusu Walt Clyde Frazier'dan ismini alan bu model, günlük hayatta çok rahat tercih edilen ve 'cool' bir model.

VANS CLASSIC SLIP-ON
1979 yılında sadece kanvas olarak üretilen bu lastik ayakkabılar, siyah beyaz ekose desenleriyle tanınıyor. Markanın popülerliği artınca farklı renklerde, desenlerde ve artık deri olanları da üretiliyor.

NIKE AIR FORCE
1982'de üretilen bu basketbol ayakkabılarının, sezonun en popüler modellerinden olacağına hiç süphe yok. Almayı düşünüyorsanız limitli sayıda üretilenlerin peşine düşün!