kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Lastik ayakkabının dayanılmaz hafifliği

ESRA ÇORUH
Yan sayfada bahsettiğimiz gibi, erkekler de ayakkabı konusunda hassas! Ama onları bu sezon daha çok lastik ayakkabılar bekliyor. Stil sahibi erkekler, artık smokin altına bile 'sneaker' ayakkabıları giyerek dikkat çekiyor..
Sadece genç erkeklerin spor ayakkabı tercih ettiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü artık bu tarz ayakkabılar, belli bir yaşın üstündekiler için de sadece spor salonuna giderken giyilen modeller olmaktan çıktı. Günlük ve hatta iş hayatının bile bir parçası. Tarzıyla iddialı erkekleri smokin ya da takım elbiselerinin altına da bu lastik tabanlı ayakkabıları giyerken görebilirsiniz... Aslında bu modern ayakkabı modellerine ilgi o kadar fazla ki, ilk çıktıkları yıllardan bu yana onlardan vazgeçilmiyor. Chuck Taylor All Star'ın firması Converse, bu vazgeçilmez modelinin 2007 yılında 70. yılını kutlarken, 'dünyanın en çok tutulan sneaker'ı' seçilmesi de sadece erkeklerin değil, kadınların da bu modeli tercih etmesinden kaynaklanıyor. Bunun yanında İtalyan firması Diadora 60. Nike ise 25. yıl kutlamalarını yapmaya hazırlanıyor. Ortak özelliğinin lastik tabanlı olması haricinde hepsinin fiyatı birbirinden ayrılıyor. Çünkü kiminde kullanılan malzemeler o kadar da ucuz değil. Hatta bazı markalar limitli sayıda ürettikleri modellere, oldukça yüksek bir fiyat etiketi koyuyor. Ama meraklıları bu bedeli ödemeye çoktan razı.

TARZLAR BİRBİRİNE GEÇTİ
Spor ayakkabınızı bir tişört ve gömlekle jean altına giyebileceğiniz gibi, daha modern bir yorum katmak için takım elbiseyle de giyebilirsiniz. Ama bunu yaparken, takımınızın da dar kesimli bir model olmasına dikkat etmelisiniz. Ama sakın pileli pantolonla lastik ayakkabı giymeye kalkmayın! Size bir önerimiz de sneaker'larınızı smokin gömleği ve yıkamasız bir jeanle tamamlamanız. Unutmayın, artık her tarz birbirine geçmiş durumda, o yüzden spor ve klasiği bir araya getirmekten hiç korkmayın. Yeter ki içinde rahat hissedin ve kendiniz olun... Ayrıca takımla sneaker tercih ediyorsanız, ayakkabınız da cesur renklerde değil, koyu tonlarda ya da klasik beyaz renkte olsun.