kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MAHMUT ÖVÜR

Belediye başkanı mı CEO mu?

GEÇEN hafta yer verdiğimiz "Belediye başkanları neden zengin?" başlıklı yazımıza iki eski belediye başkanından cevap geldi. Kısaltarak yayınlıyoruz.
"Ben 10 yıl Ankara'da belediye başkan yardımcılığı, 9 yıla yakın da Ürgüp belediye başkanlığı yaptım. Şu anda çalışarak yaşamımı sürdürüyorum. Bundan da çok mutluyum, gururluyum. Sizin belirttiğiniz türden bir kazancın hayır getirmediğine inanırım ki yaşanan örnekler beni haklı çıkarmakta. Özellikle büyük kent belediyelerinde görev değişimi demokratik bir dönüşümden ziyade büyük holding CEO'larının nöbet değişimine dönüştü. Çok yazık!"
Bekir Ödemiş / Eski Ürgüp Belediye Başkanı

İçişleri Bakanlığı'nın da payı var
"İhsan Alyanak gibi belediyeciliğin duayeni bir ağabeyimiz için yazdıklarınız onu yakından tanıyan bir insan olarak gerçekten önemli. Öyle büyük yolsuzluklar yapılıyor ki ne kadar örnek verilse yetmez. Ama buna neden olan (sistemin haricinde) büyük ölçüde İçişleri Bakanlığı'dır, bunun da bilinmesinde yarar var. Ben İzmir'in Aliağa ilçesinde belediye başkanlığı ve sonra bir dönem milletvekilliği yaptım. Şu an Aliağa'da oturmaktayım. Başkanlığım dönemimde ve milletvekilliği dönemimde (mecbur olmamama rağmen) her yıl mal bildiriminde bulundum. Ben de toplumun o söylenen "salaklarındanım." İmarla ilgili konularda aynen yazdığınız gibi oluyor işler."
Hakkı Ülkü / Eski Aliağa Bld. Başkanı