kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ergun Özen Sani Şener

"Havaş'ı yurtdışına açarız 2 yeni havalimanına gireriz"

Atatürk Havalimanı'nın refinansmanı için 505 milyon Euro'luk kredi aldıklarını açıklayan TAV CEO'su Sani Şener, "Global çalkantıya rağmen finansal yükümlülüklerimiz iyileşti" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Havaş'ı yurtdışına açarız 2 yeni havalimanına gireriz"
Atatürk Havalimanı işletmelerini 2005 yılında 3 milyar dolarlık kiralama sözleşmesi ile işletmeye hak kazanan Tepe Akfen Ventures (TAV), Atatürk Havalimanı'nın refinansmanı için 505 milyon Euro'luk kredi aldı. TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener, finansmanı daha iyi şartları getirebilmek ve finansal yükümlülükleri iyileştirebilmek için refinansman çalışmalarını tamamladıklarını söyleyerek, proje finansmanı için Dexia, Garanti Bankası ve Goldman Sachs konsorsiyumundan 505 milyon Euro'luk finansman paketi sağladıklarını açıkladı.

0.25 PUANLIK İNDİRİM
Kredi anlaşması için düzenlenen basın toplantısında konuşan Şener, global piyasalardaki dalgalanmanın olduğu bir ortamda bu krediyi alabilmenin önemli bir güven göstergesi olduğunu belirterek, "Reel sektör şirketleri yurtiçi ve yurtdışında bulunan para için hâlâ iyi bir liman. Uluslararası piyasalardaki çalkantıya rağmen refinans çalışmaları sayesinde faiz oranlarında 0.25 puanlık bir avantaj yakalarken, kredinin süresini de 10 yıla çıkarttık" dedi.

"DIŞARIYA AÇILACAĞIZ"
Sani Şener, şirketin 2009 yılından itibaren kâra döneceğini ifade ederek, Havaş'ın halka arzında henüz oranın belli olmadığını, tarihin ise bu yılın son çeyreği ya da en geç 2009 yılının ilk çeyreği olacağını bildirdi. Şener, "Havaş'ı kesinlikle Türkiye dışına taşımayı planlıyoruz" diye konuştu. Şener ayrıca, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'da ortak olmayı planladıkları havalimanları ile ilgili ortaklık konusunu da bu yılın ilk yarısında tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.