kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
ŞİRİN SEVER

Demet'in şarkı sözleri bile döver!

Gülben Ergen ve Demet Akalın'ın albümleri aynı zamana denk geldi. Onlar ne kadar "Aynı şirketin sanatçılarıyız, aramızda rekabet yok" deseler de herkes çoktan şarkıları internetten, oradan buradan karşılaştırmaya başladı bile... Gülben şarkılarını ilk kez Beyaz Show'da dinledim cuma akşamı... Radyo D, Slowtürk ve Radyo Moda müzik direktörü Kadir Çetin'in yorumunu tekrarlamakta bir sakınca yok: "Hepsi grubu tadında, çocuk şarkıları gibi olmuş, istek gelirse çalarız ancak..." Ergen; Sezen Aksu imzalı 'Cool Kadın' yerine 'Güçlü Kadın' diye şarkı söylemekle, 'Avrupa duyacak aşkımın sesini' gibi klişe sözlerle şarkılarını dinletebilir mi bilmiyorum ama Demet Akalın'ın şarkılarına bakınca 'bu yıl yine onun yılı' demek yanlış olmaz gibi geldi bana. Onur Baştürk de yazdı geçenlerde, Demet'in yeni albümündeki pek çok şarkı sözünde erkeklere, aşka ve ilişkilere karşı müthiş, acayip bir tavır var. Umursamaz, takmaz, sallamaz... Belki de bu yüzden slogan haline geliyor her biri. 'Güçlü kadınım ben' diye mesaj kaygılı cümleler kullanmadan güçlü olduğunu anlatmış bal gibi yani.
İşte 'Dans Et'in sözleri:
Üzgünüm ama ilk kez tanıştığım birine telefonumu veremem / Yanlış anlama sorun sen değil biraz aşk tecrübem var / Zaten içmişim biraz sarhoşum daha yeni ayrılmışım / Kendini biraz rahat bırak ve etrafına bak...
İşte 'Bebek' şarkısının sözleri:
Sevgilimi koluma takarım /Bebek'te üç beş tur atarım / Olmadı bi de sinema yaparım /Gördüğün gibi çok unutkanım...
Demet Akalın da müthiş bir ses değil ama şarkı seçimleri çok ustaca. Pek çok şarkı sözünde de Ersay Üner imzası var ki yakında bu arkadaş da 'hit' olur, bekliyorum ben!