kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
ŞİRİN SEVER

Londra Zuma'dan yer ayırtır mısınız lütfen?

Londra'nın en pahalı beş restoranından biri olan, ünü dünyaya yayılan Zuma, İstanbul Ortaköy'de açıldı. Açıldığı günden beri de merak konusu... Gerçekten yer yok mu? Kimler gidiyor daha çok? Söyledikleri kadar pahalı mı? Bu Japon yemekleri ağız tadımıza uygun mu? Son günlerde keşif meraklıları bunları konuşuyor. İşte size dev hizmet!

* Japon mutfağı için ölüp bitmeyen biri olarak her şeyi göze alıp geçen hafta gittim, hayatımda böyle lezzetli yemekler yemedim! Öncelikle şunu söyleyeyim; oturur oturmaz önünüze çiğ balık filan koydukları yok, korkmayın! Etten tavuğa, sebzeden balığa bizim damak tadımıza gayet uygun mönüleri var. Masaya önce kaya tuzu ile buharda pişirilmiş taze fasulye getiriyorlar. Fasulye dediysem 'ayşe kadın' değil tabii ki! İçindeki taneleri yiyip kabuklarını atıyorsunuz, süper leziz... Suşinin en iyisi yapılıyor bu restoranda ama kesin tavuk yiyin, şiddetle öneriyorum. Bütün gece "Ya şu Japonlar ne tavuk yapıyormuş kardeşim" deyip durduk!

* Tabii ki yer yok mekanda! İkoncanımız'dan basın camiasının ünlü isimlerine kadar herkes orada... Onu da bırakın; Metin Fadıllıoğlu'dan Emre Ergani'ye ünlü restoranların sahipleri bile keşifteydi o akşam. Hatta Lucca'nın sahibi Cem Mirap yemeklerden o kadar etkilenmişti ki Lucca'nın mönüsünü değiştirmeye karar vermiş. "Thank's God sonunda!" dedik!

* Şehir efsanesi haline gelen fiyatlara gelince... İstanbul'un en iddialı, en şık restoranlarından fahiş değil! Şöyle söyleyeyim; mönüdeki en pahalı şey 98 YTL'lik fırında ıstakozdu gördüğüm kadarıyla... Jumbo karides 29 YTL'ydi; diğer yemekler de ortalama bu civarda. Böyle mekanlara gidebilenleri şaşırtacak fiyatlar yok yani. Mükemmel kokteyller var; fiyatlar 20-28 YTL arasında. Mekanın sahipleri iddialı: Herkese burada kokteyl içme alışkanlığı kazandıracağız, kesin!

* Masalara çift rezervasyon yapılıyor. Ya akşam 20.00-21.30 arası ya da sonrasını seçiyorsunuz. Tabii iki saatlik masa keyfiyle yetinmeyen yurdum sosyetikleri telefonla tacize kadar vardırmış işi. E bir nevi sosyalleşme mekanı burası, yiyip kalkılır mı hemen öyle!

* Zuma'nın ortaklarından Levent Büyükuğur'la lafladık; dedi ki: Artık buradan Londra'ya gidenler bizi arayıp Londra Zuma'dan yer ayırtmamızı istiyor. "Peki arıyor musunuz?" dedim... "Yapıyoruz tabii, o kadar kıyağımız olsun" dedi.

* İstanbul Zuma'nın, Hong Kong ve Londra şubelerinden farkı Boğaz manzarası tabii... Hiçbir şubede böyle bir manzara yok! Büyükuğur "Zuma'nın sahibi buraya bayıldı, diğer Zuma müşterilerinin de bu manzara için İstanbul'a geleceği konusunda iddialı" diyor. Özetle Japon mutfak trendlerini ve geleneklerini tam anlamıyla yaşayabileceğiniz, ultra şık ve popüler bir restoran Zuma... Belli ki bu yaz sosyalleşme mekanı da burası olacak..