kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gül, Talabani'yi Çankaya Köşkü'nün kapısında samimi bir şekilde öperek karşıladı ve koluna girerek merdivenlerden çıkmasına da yardım etti.

Notlar... Notlar...

* Talabani için ABD Başkanı Bush ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in ziyaretlerinde olduğu gibi şaşırtmaca yöntemi kullanıldı. Çankaya Köşkü, biri limuzin olmak üzere iki makam aracı tahsis etti. Uçaktan elindeki bastonuna dayanarak zorlukla inen Talabani'nin yürümemesi için araç aprona kadar girdi.

* Talabani'yi karşılamaya Ankara'daki 12 Arap Büyükelçisi'nin yanı sıra çok sayıda Irak vatandaşı da geldi. Talabani'yi ellerinde Irak bayraklarıyla karşılamaya gelen 25 çocuk aprona alınmadı. Çocukların anneleri ise salona dahi sokulmadı.

* DTP'li milletvekillerinin karşılamaya gelmediği Talabani'ye en büyük ilgiyi ise eski milletvekilleri ve parlamento dışındaki siyasiler gösterdi. Katılımcı Demokrasi Partisi Başkanı Şerefettin Elçi, HAK-PAR Genel Başkanı Sertaç Bucak ve Diyarbakır eski milletvekili Haşim Haşimi, Nurettin Yılmaz ve çok sayıda eski milletvekili daha önce "Mam Talabani" diye hitap ettikleri Talabani'yi bu kez "Toherhati serokkomar" (hoş geldiniz Cumhurbaşkanı) sözleriyle karşıladı.

* Talabani'nin Ankara'da ilk durağı Anıtkabir oldu. Anıtkabir'de merdivenlerden çıkarken zorlanmaması için Talabani gazilerin kullandığı asansöre bindirildi. Talabani Anıtkabir müzesini tekerlekli sandalye ile gezdi. Talabani yürüyemediği için, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyamadı. Yerine Milli Güvenlik Bakanı Shirwan Al- Waily çelenk koydu.

* Ankara'ya eşi Hero ile gelmek isteyen Talabani, Ankara'nın uyarısı üzerine eşini getirmekten de vazgeçti.

* Talabani ve Gül, kritik görüşme için beyaz gömlek üzerine kırmızı kravat tercih etti.

* Astım hastası olan Talabani için 2 adet hava temizleme cihazıyla Irak'ın yerel suları da uçaktan indirildi.