kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Amerikalılar gazeteleri "tıklıyor"

01.03.2008
ABD'de yapılan bir araştırma, giderek daha fazla sayıda kişinin, geleneksel gazeteciliğin önemini kaybettiğini düşündüğünü, katılımcıların yarısınınsa habere ulaşmak için internet kaynaklarından yararlandıklarını ortaya koydu.

"We Media/Zogby" interaktif anket sonuçları, katılımcıların çoğunun, gazeteciliğin hayat kalitesi için önemli olduğunu düşündüğünü, yüzde 64'ünün ise yerel gazeteciliğin yeterince tatmin edici olmadığı görüşünde olduğunu gösterdi.

Soruları yanıtlayan yaklaşık 2000 kişinin neredeyse yarısı, internetin, haber ve bilgiye ulaşmak için ilk kaynakları olduğunu belirtti. Katılımcıların üçte birinden azı, haber için televizyon izlediğini, yüzde 11'i radyo dinlediğini, yüzde 10'u ise gazete okuduğunu kaydetti.

Araştırma, internetle birlikte büyüyen 18-29 yaş arası grubunun yarısından fazlasının, interneti haber kaynağı olarak kullandığını, bu oranın 65 ve üstü yaş grubunda yüzde 35'e düştüğünü ortaya koydu.St. Petersburg'daki Poynter Enstitüsünden uzman Howard Finberg, insanların internet üzerinden ulaştıkları haberlerin ve enformasyonun da gazeteler, televizyonlar ve diğer medya kaynakları tarafından üretildiğini anlamadıklarını belirtiyor.

Finberg, "haberlerin, gelenekselin dışında bir biçimde yayılıyor olmasının, bu haberlerin arkasında geleneksel gazeteciliğin olmadığı anlamına gelmeyeceğini" kaydediyor.

AA