kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
DHARMA etiketli yiyecekler ve bir reklam panosu.

Lost'un yeni muammaları

Çarşamba günü DiziMax'te dördüncü sezonu gösterilmeye başlayan dünyaca ünlü Lost dizisinin ilk bölümü bugün 17.00'da, üçüncü sezonu özetleyen özel bölümse yarın 22.00'da DiziMax'te olacak.
* Lost dizisinin dördüncü sezonunun 31 Ocak'ta gerçekleşen prömiyerine günler kala, ABD'de görenlerin aklını karıştıran bir reklam kampanyası da başlamıştı. Daha ilk sezonda, dizide düşen uçağın bağlı olduğu havayolları için sahte bir web sitesi hazırlayan (www.flyoceanicair.com) yapımcılar, bu sefer de Amerika'nın çeşitli eyaletlerinde bulunan reklam panolarının üzerinde "Who Are The Oceanic 6?" (Oceanic kazasından kurtulan altı kişi kim?) yazan afişler yerleştirdiler. Zaten Lost'un yeni sezonundaki temel soru da bu.

GELECEK GÖRÜNTÜLERİ
* Geçen sezonun sonunda dizi, yılların geleneğini bozmuş, 'geçmişe yapılan dönüşler' ve 'adadaki şimdiki zaman' olmak üzere iki zaman düzleminde ilerleyeceğinin sinyallerini vermişti. Lost, aniden izleyicilere 'gelecekten' görüntüler göstermişti. Bu da oldukça mantıklıydı çünkü Lost'un bölümlerini seyirciler bir yıl boyunca izlerken, aslında hikâyede yalnızca birkaç hafta geçiyor, bu da uçağın ilk düşüş anındaki 'şimdiki zaman'la seyircilerinki arasında bir boşluk oluşmasına sebep oluyordu. Yeni sezonda Lost'un 'şimdiki zamanı' seyircilerin şimdiki zamanı oluyor; adada geçen olaylar geçmişte, karakterlerin geçmişte yaşadıkları ise 'daha da geçmiş bir zamanda' gerçekleşiyor. 'Şimdiki zaman' hakkında bildiğimiz şey ise, adadan kurtulan altı kişi olduğu.

DHARMA YEMEKLERİ
* Lost'un yeni sezonunun ilk bölümü için Amerika'da pek çok evde partiler düzenlendi. İnternet sitesi Insanely Great News'in (www.insanelygreattees.com) editörleri 'Hurley'nin yediklerini yiyip Desmond'un içtiklerini içmek için' Lost Label Project (Lost Etiketleri Projesi) isimli bir girişime imza attı.
* Bira, kola, patates cipsi ve fıstık ezmesi paketlerinin üzerine yapıştırılmak üzere, Lost'taki DHARMA isimli organizasyonun logosuyla süslü etiketler yaratan Lost meraklıları, etiketlerin arka tarafına da Hanso Foundation yazmayı unutmadı. Ne de olsa DHARMA projesinin arkasındaki kuruluşun adı Hanso'ydu.
Haberin fotoğrafları