kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ERGUN BABAHAN

Nihat Özdemir, Fenerbahçe ve adalet

Bir maç oynandı; Galatasaray kazandı. Siz bunu Fenerbahçe'nin kötü oyununa veya hakemin kötü yönetimine bağlayabilirsiniz.
Fenerbahçe yönetimi olarak hakeme ateş püskürebilirsiniz.
Bu hakkınız.
Ama itirazınızı seslendirmek için Nihat Özdemir'i öne çıkaramazsınız.
Çünkü o bir sanık.
Sıradan bir sanık da değil.
29 yıl hapsi istenen bir sanık hakkındaki suçlama o kadar ağır ki, dolar milyarderi listesine giren ortağı Türkiye'ye gelemiyor, firari.
Yani, Fenerbahçe hakkındaki adaletsizliğe itiraz eden yönetici, ihalelerdeki adaletsizlikle ilgili soruşturmanın ciddi bir sanığı.
Türkiye komik bir ülke olduğu için herkes bunu normal kabul ediyor.
Eğer, Fenerbahçe yönetimi Galatasaray maçıyla ilgili olarak hakem hatası suçlamasında bulunacaksa, bunu dillendirecek insan Nihat Özdemir olamaz.
Olursa ben inanmam.
Eğer Fenerbahçe hakkı, hukuku arayan bir kulüp olmak iddiasındaysa, hakkında 29 yıl hapis istenen bir insanı asbaşkan mı, başkan yardımcısı mı neyse, o konumda tutamaz.
Ben, koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım.
Ama Cüneyt Çakır'ın yönetimine isyan eden isim, hakkında rüşvet iddiasıyla dava açılmış bir Fenerbahçe yöneticisi ise hakem sonuna kadar haklı diyorum.
Çünkü ben Fenerbahçeli olmakla, yolsuzluğa karışmayı ayrı tutuyorum.
Böyle bir iddia ile yargı önünü çıkan biriyle aynı yönetim kurulu üyeliğini kabul eden herkesi kınıyorum.
Onların, hakemin haksız olduğunu iddia eden Nihat Özdemir'e, "Kardeşim senin ortağın niye firari. Niye Türkiye'ye gelemiyor?" diye sormasını istiyorum.
Ben yargı kararı ile aklanmamış, ortağı firari bir insanın kalkıp Fenerbahçe adına konuşmasını kabul edemiyorum, etmiyorum.
Ben hâlâ Nihat Özdemir'in dava sonuçlanana kadar yönetimden çekilmesi gerektiğine inanıyorum ve Özdemir'i yönetimde tutan bir kulübün hakem hatasından yakınmaya hakkı olmadığına inanıyorum.
Özdemir aklanmadan önce yönetimden ayrılmazsa, her fırsatta bu konuyu gündemde tutacağımı da buradan ilan ediyorum. Ve buradan diyorum ki, Özdemir'in kulüp yönetiminde kalmasına destek verenler de onun kadar sorumludur.