kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

28 Şubat kanserimin önemli sebeplerinden biridir

23.02.2008
- Meme kanseri bir kadın için en zor hastalıklardan biri. Sadece anne değil aile de etkileniyor. Eşin, psikolojik desteği önemli. Mehmet Barlas size bu desteği verdi mi?
- C.B:
Çok. İyimserliğini hep bana taşıdı.
- M.B: Çok üzüldüm. Ama tedavi olacağını biliyordum. Kemoterapinin getirdiği zorluklar vardı. Bir sonraki aşamada ne olacağını biliyordum, acı çekeceği noktaları biliyordum. Doğumda nasıl yanında olduysam... Acıların belli sürelerde geleceğini, sayarak geçeceğini biliyordum.
- C.B: Sayıyordum, "Geçecek," deyince ama geçmeyince çok kızıyordum. Meme kanseri ağır bir kadın hastalığı. Bir kadının memesinin alınması, bir kadına yapılacak en kötü muamele. Seksle falan hiç alakası yok. Vücudunun ve dengesinin bozulması üzerine sana yeni bir yaşam vaat ediliyor, o yaşamı ne kadar istediğin belli değil. Herkes ne derse onu yapıyorsun.
- M.B: O hastalığı birlikte yaşadık, birlikte geçirdik.

- Protez yaptırdınız mı?
- C.B.
Evet yaptırdım.

- 28 Şubat'ın hastalığınıza etkisi oldu mu?
- C.B:
Evet olduğunu düşünüyorum. 28 Şubat'tan sonra gazetecilik yapmamaya karar verdim. Medya patronlarının insanlara buzdolabı fabrikatöründen farksız davrandıklarını gördüm. Hiçbir zaman "Gazetede çalışmazsam aç kalırım," diye düşünmedim. Medya patronlarını kendi düzeyimde bulmadığım için gazetelerde çalışmıyorum. Hepsi çıkarlarının peşine düştü. Büyümek, gazeteciliğe daha ince bakmak, insanları korumaktır.