kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
- Evlilikten öğrendiğiniz en temel bilgi nedir?
- C.B:
Evlilik ciddi bir proje. Dünyada her şey takım. Atomlar, protonlar, hayvanlar... O takımı kurmak önemli bir şey. Kadın erkekten, zekâ ve kültür olarak daha birikimliyse, erkeğin onu taşıması zor olabilir. Kadın kendisinden daha zayıf bir erkeği taşımaz. Bu dünya kuralıdır! Mutlaka erkekte bir güç hissedecek ki onun yanında yer alsın. Kadınlar erkeklerden zalimdir. Erkekler kendilerinden daha akılsız, daha beceriksiz, daha yeteneksiz de olsa taşır. Ama kadın mutlaka kendi dengini, ya da kendinden güçlüsünü arar. Zayıf erkeği asla taşımaz.
- M.B: Türkiye'de dini değerleri, muhafazakarlığı ailede anne veriyor. Kalıcı kültür çocuklara evde, kadın tarafından veriliyor. Kız ilerde türban takacaksa, mutlaka onu evde annesinden aldığı bir muhafazakar değerin sonucu olarak yapar. Kadınlar erkeği, erkek çocukları haince dış dünyadaki mücadeleye hazırlar. Bizden eşit olmamızı bekleme gibi bir tuzak vardır, erkeklere.
- C.B: Ama sanayi toplumlarında erkek parayı, gücü eline geçirince, kadını kapayıp evde tutmayı, ona kimsenin dokunmamasını istiyor. Orada kumalık da başlıyor. Erkeğin kıskançlığı, dinlere, örf ve adetlere yansıyor. Kadının erkeğin elinin altında kalması konusu, kadının eline yeni güçler geçene kadar devam ediyor.