kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Vücuda yapışan takım elbiseler, işyerinde şık olmak isteyenler için ideal.

Zamanı durdurmanın yolları

ESRA ÇORUH
22.02.2008
Büyük taşlı takılar, klasik etek-ceket takımlar veya abartılı bir makyaj... Modayı takip edeyim derken, olduğunuzdan büyük görünmekten kaçının..
1- 35 yaşındayım. Bazen takım giyip, aynaya baktığımda yaşımdan büyük gösterdiğimi hissediyorum. Sizce takım giymek daha mı yaşlı gösteriyor? Benim yaşımdaki biri tercih etmemeli mi? Önerilerinizi bekliyorum. (Kerime T. - Ankara)

- Sizin yaşınızdaki birinin takım giymesi gayet normal. Ama takımınızı seçerken modeline ve kumaşına dikkat etmeniz gerekir. Eğer etekceket tercih ediyorsanız, klasik bir model seçmeyin. Sezonun modasını yansıtan kısa ceketli bir takım ya da ince bir yapınız varsa, kloş etek-ceket giyebilirsiniz. Renklerde de cesur olabilirsiniz. Kahverengi ve füme gibi daha ölü renkler yerine yaşınızı da ortaya çıkaran canlı renkleri tercih edin. Örneğin mavi tonları, kırmızı, fuşya gibi renkler ya da pudra rengi, açık mavi gibi daha natürel tonlar, tam sizin yaşınıza göre. Kumaş olarak saten ve parlak gabardini tercih etmekten korkmayın. Düşünün, koyu kahverengi tüvit kumaştan bir takım giymek mi, yoksa sezonun rengini yansıtan canlı saten kumaştan bir takım mı sizi daha genç gösterir? Karar sizin... Pantolon konusunda da önerilerimiz var. Örneğin çok bol modelleri veya bilekte biten cigaret tarzı pantolonları giyebilirsiniz. Böylece yaşınızdan büyük görünmeyeceğiniz gibi, trendy de olursunuz.

2- Sezon trendleri çok güzel ama her yaş için uygun mu acaba? Örneğin ben 47 yaşındayım. Vücudum orantılı olsa da tüm sezon trendlerini giymenin yaşıma uygun olmadığını düşünüyorum. Önerilerde bulunabilir misiniz? (Begüm A. - İzmir)

- Haklısınız, belirli bir yaştan sonra, gençlik yıllarına özeniyormuş gibi giyinmek yanlış. Üstelik bu kural erkekler için de geçerli. Yaşınıza göre giyinmeniz gerektiğinin bilincinde olmanız gerek. Vücudunuz ne kadar iyi görünürse görünsün, artık gençlik yıllarındaki gibi olmadığını kabul edin. Ve bu gerçek doğrultusunda hareket ederek işe başlayın. Sezon trendlerini birebir uygulayarak şık olmak yerine, tarzınıza ve yaşınıza uygun olanları seçin. Örneğin mini etek modası var diye, herkesin mini etek giymesine gerek yok. Sezonun en trendy, öne çıkan parçalarını almak yerine daha sonra da giyebileceğiniz parçaları satın almaya özen gösterin.

3- 24 yaşındayım. Aksesuar takmayı çok seviyorum ama arkadaşlarım taktığım mücevher gibi aksesuarların beni yaşlı gösterdiğini söylüyor. Sizce gerçekten aksesuar takmanın yaşı var mıdır? Takı takarken nelere dikkat etmeliyim? (Mine K. - İstanbul)

- Eğer annenizinmiş gibi görünen ağır taşlı takılar tercih ediyorsanız, arkadaşlarınıza hak vermek lazım. Çünkü bu tür takıları kullanmak için önünüzde uzun yıllar var. Unutmayın her şeyin zamanı gelecektir. Bu genç yaşınızda sezonun modasını yansıtan, renkli ve iri imitasyon takıları seçmeniz daha akıllıca olacaktır. Örneğin büyük kelepçe gibi bileklikler bu sezon çok moda. Bunların altın görüntülülerinin dışında renklileri de çok var. Büyük kolyeler de yeni sezonda moda. Ama pırlanta, elmas gibi değerli taşlarla süslü mücevherlerden uzak durun. Bunlar sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterecektir. Örneğin sizin gibi genç birinde taşlı bir saat de kesinlikle abartılı duracaktır. Gençliğinizin değerini bilin ve sizi olduğunuzdan yaşlı gösterecek mücevherlerden uzak durum.

4- Merhaba. Size sorum, her makyajın her yaşa uygun olup olmadığıyla ilgili... Örneğin 42 yaşındayım ve renkli far kullanmayı seviyorum. Ama gençlere özenen bir kadın gibi de durmak istemiyorum. Endişemde haklı mıyım? (Ayla M. - Ankara)

- Abartılı makyaj, her kadını olduğundan daha büyük gösterir. Ne kadar sade bir görüntünüz varsa, o kadar genç görünürsünüz. O yüzden sizin yaşınızdaki biri de abartılı makyajdan uzak durmalı. Özellikle renkli far kullanmaktan vazgeçmelisiniz. Örneğin teninize uygun, daha açık tonlar kullanmalısınız. Gözlerinize daha da dikkat çekmek istiyorsanız, rimel sürmeyi unutmayın. Ama abartamaya hiç gerek yok. Ayrıca aşırı fondötenden de uzak durum. Fondöteninizin teninize uygun renkte olmasına ve ince bir kat halinde sürmeye dikkat edin. Böylece fondöten sürdüğünüz bile anlaşılmayacaktır. Koyu renk rujları sadece özel gecelere saklayın. Gündelik hayatta, koyu renk yerine açık renk parlatıcı sürmeniz yeterli olacaktır. Bu arada unutmayın, genç görünmek için makyajınız kadar saçınız da sade olmalı.
Haberin fotoğrafları