kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TÜRKİYELİ ARNAVUTLARIN SEVİNCİ Arnavut kökenliler önceki günkü kara rağmen Türk-Arnavut Kardeşlik Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği gecede buluştu. Arnavut kökenli Türk vatandaşları yıllarca bugünü beklediklerini söyledi.

Türkiye de tanıdı

Duygu GÜVENÇ / ANKARA
Kosova'yı tanıyan ülkeler arasına Türkiye de katıldı. Türkiye, bu kararla Kosova'yı tanıyan ilk beş ülke içinde yer almış oldu..
Türkiye, Kosova'yı ilk tanıyan ülkelerden biri oldu. Ankara'nın Kosova'yı tanıdığına dair açıklaması, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın tanıma açıklamasının hemen ardından geldi. Dışişleri Bakanı Ali Babacan yaptığı yazılı açıklamayla Türkiye'nin Kosova'nın bağımsızlığını tanıdığını ilan etti. Babacan'ın açıklaması saat 19.10'da basına dağıtıldı. Babacan, "Türkiye Cumhuriyeti, Kosova Meclisi'nin bağımsızlık bildirgesinin muhtevasını ve unsurlarını memnuniyetle karşılamış ve bu anlayıştan hareketle, Kosova Cumhuriyeti'ni tanıma kararı almıştır" dedi. Kararın Sırbistan'a karşı algılanmaması için açıklamada, "Türkiye, bölgesel ve ikili bağlamda Sırbistan ile ilişkilerinin ve işbirliğinin gelişmesine değer vermektedir" ifadelerine yer verildi. Bu arada Türkiye'nin Kosova'yı tanıyan ilk 5 ülke arasında yer aldığı belirtilirken, Ankara'nın temsilcisi Mustafa Sarnıç'ın güven mektubunu sunmak üzere Kosova Devlet Başkanlığı binasına gelen ilk diplomat olduğu da bildirildi.