kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cihan Paçacı

MHP: 17. madde hemen çıkarılmalı

Uğur BECERİKLİ
Erdoğan'ın "Anayasa Mahkemesi sonucunu bekleyeceğiz" dediği YÖK yasası ek 17'nci madde konusunda MHP "ısrarlı" davranma kararı aldı..
AK Parti ile MHP arasında varılan uzlaşma çerçevesinde üniversitelerde türbanı serbest bırakacak anayasa değişikliği yapıldı ancak YÖK Kanunu'nda Ek 17'nci madde değişikliği konusunda AK Parti'nin ortaya koyduğu tereddütler ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Anayasa Mahkemesi kararını bekleyeceğiz" açıklaması, MHP'yi B planı hazırlamaya itti. Genel Başkan Devlet Bahçeli kurmayları ile yaptığı toplantılarda ortaya çıkabilecek iki ayrı durum üzerine duruyor. Birinci ihtimal Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün anayasa değişikliğini onaylamasının ardından, CHP Anayasa Mahkemesi'ne dava açacak. Bu durumda dava sürecini beklemeden "çene altı bağlama" formülü içeren Ek 17'nci maddenin hayata geçirilmesi için AK Parti ile temasa geçilecek. Milli Eğitim Komisyonu'nda bekleyen teklifin görüşülmesi ve TBMM Genel Kurulu'na indirilerek yasalaştırılması için AK Parti'ye de baskı yapılacak. Bunun için de MHP başta parlamento olmak üzere her platformda konuyu gündeme getirecek ve AK Parti'nin varılan mutabakatın altında imzası olduğu hatırlatılacak. Gerekirse mutabakatın imzalı metni kamuoyuna dağıtılacak. Türban konusunda ortaya çıkacak bir kaostan "AK Parti'nin sorumlu olduğu" mesajı verilecek. Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin başvurusunu reddetmesi durumunda da yine Ek 17 değişikliğinin hemen Meclis'ten geçirilmesi istenecek.

START VERİLDİ
Dün yapılan Başkanlık Divanı'nda da konunun gündeme geldiği ve "mutabakatta ısrarcı olunması" görüşü benimsendiği öğrenildi.