kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
3:10 to Yuma / 3:10 Yuma (D Home)
Film:
* * * * / DVD ekstralar: * * * * *
Gerçekten de Clint Eastwood'un başyapıtı Unforgiven'dan bu yana yapılan en sağlam western. Yönetmen James Mangold, ustası Ford gibi muhteşem bir görsellik içinde, iyilikkötülük cetvelinin uçlarında duran iki adamı karşı karşıya getiriyor. Kanun kaçağı, azılı katil Ben Wade, vahşi Batı Arizona'da yakalanır. Onu, 3:10'da gelecek olan Yuma trenine (cezaevine) teslim etme görevi, dürüst çiftçi Dan Evans'a verilir. Aynı zamanda çarpıcı bir gerilim gibi geçen filmde Russell Crowe ve Christian Bale göz kamaştırıyor.

No Reservations / Aşk Tarifi (WB)
Film: * * * / DVD ekstralar: * *
Ratatouille gibi bu da yemek üzerine kurulu bir komedi. Soho'da gözde bir lokanta. Bleecker Street gibi popüler bir yerde. Kate, mutfağın kılı kırk yaran, kariyerden başka gözü bir şey görmeyen 'kıl' şefi. Kız kardeşi ölünce onun dokuz yaşındaki kızına bakmak zorunda kalıyor. Derken, Kate'e haber vermeden, mutfakta bir yardımcı şef atıyorlar. Nick (Aaron Eckhardt harika oynuyor) ilk başta Kate ile kapışacak ama sonra anlaşacaktır. Neyse hikaye belli, komedisi de, eh, orta halli bir Ratatouille lezzetinde.

1408 (FilmPop / Tiglon)
Film: * * * / DVD ekstralar: Yok
Korku romanı yazarı Mike Enslin, aslında perilere ve hayaletlere inanmayan bir şahsiyettir. Günün birinde gelen bir kartpostal her şeyi değiştirir. "Dolphin Hotel 1408 numarada kalma," demektedir bu karttaki mesaj. Tabii, otel müdürünün tüm ısrarlarına rağmen Enslin bu odaya yerleşecek ve dehşet tüneline engebeli bir yolculuk başlayacaktır. Müziği ve görselliğiyle hayli 'atmosferik', Samuel Jackson'ın abartılı oyunuyla zihinlere kazınan hoş bir korku serüveni.

Interview / Görüşme (D Home)
Film: * * * * / DVD ekstralar: * * *
Senaryo, Hollanda'da fanatik dincilerin öldürdüğü yönetmen Theo Van Gogh'a ait. Steve Buscemi bu dördüncü filminde iki oyuncu ile tek mekânda geçen bir kadınerkek düellosunu anlatmakta. Bezgin savaş muhabiri Pierre, New York'ta iş bakınırken, yayın yönetmeni sorunlu bir pop yıldızı ile röportaj yapmasını ister. Pierre işi hafife ve alaya alır. Pop yıldızı da onu aşağılar. Ve böylece iki tip arasında bir buçuk saatlik çekişme, cinsel oynaşma, kavga ve içini açma seansı başlar. Sürpriz bir sona ulaşan filmde Sienna Miller'dan etkilenmemek elde değil.
Haberin fotoğrafları