kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Oscar'lı oyuncu Hilary Swank, bu göz yaşartıcı romantik filmin yıldızı.

Sinemalarda yılın en zengin haftası

NOT: Seni Seviyorum
(P.S. I Love You)

Tür: Romantik Yönetmen: Richard LaGravenese Oyuncular: Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow.
Holly Kennedy, güzel ve zeki bir kadındır. Hayatının aşkı Gerry'yle evlidir. Ancak Gerry amansız bir hastalık yüzünden öldüğünde, Holly'nin de hayatı kararacaktır. Gerry ölmeden önce, Holly'ye bir dizi mektup yazmıştır. Holly'yi yeni maceralara yollayan mektupların her biri aynı imzayla bitmektedir: Not: Seni Seviyorum... Holly, bu mektuplar sayesinde hayata yeniden bağlanmayı öğrenecek ve kendini yeniden tanıyacaktır.

(Redacted) Örtülü Gerçek
Tür: Savaş Yönetmen: Brian De Palma Oyuncular: Patrick Carroll, Daniel Stewart Sherman, Ty Jones, Izzy Diaz.
Örtülü Gerçek, Irak'ta konuşlanmış küçük bir Amerikan askeri birlik üzerine odaklanıyor. Bu askerlerin karşılaştıkları durumlara verdikleri tepkileri farklı bakış açılarıyla yansıtan film, askerlerin yerel halka karşı tutumlarını ve her iki taraftaki medyanın bu olayları nasıl yansıttığını konu alıyor. Medyanın yarattığı imajların gücünü, tercihlerimizi nasıl etkilediğini büyük bir açıklık ile gözler önüne seren Örtülü Gerçek, Scarface, Snake Eyes, Carlito's Way gibi filmlerin yönetmeni Brian De Palma'nın imzasını taşıyor.

Şeytan Duymadan Önce
(Before The Devil Knows You're Dead)

Tür: Gerilim-dram Yönetmen: Sidney Lumet Oyuncular: Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke, Albert Finney. Sidney Lumet imzalı bu usta işi filmde iki kardeş, Andrew ve Henry Hanson, ebeveynlerinin sahibi olduğu mücevher dükkânını soymaya karar veriyor. Philip Seymour Hoffmann ve Ethan Hawke'ın babaları Charles'ı Albert Finney'nin canlandırdığı Şeytan Duymadan Önce, soygun planındaki bir aksiliğin sebep olduğu yıkımı anlatıyor.

Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi
(Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street)

Tür: Müzikal-dram Yönetmen: Tim Burton Oyuncular: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Timothy Spall. Charlie'nin Çikolata Fabrikası ve Ölü Gelin'in gösterime girdiği 2005'ten beri sesi soluğu çıkmayan Tim Burton, iddialı projesi Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi'yle karşımızda. İşlemediği bir suçun cezasını çekmek üzere sürgüne gönderilen Benjamin Barker, yıllar sonra Londra'ya döner. Karısı ölmüştür, kızı ise Turpin isimli kötü niyetli yargıç tarafından esir edilmiştir. Sweeney Todd olarak da bilinen Barker, intikam vaktinin geldiğine karar verir; bir berber dükkânı açıp tıraş edilmeyi bekleyen müşterilerini usturasıyla kesmeye başlar...

Taze Gelin Şaşkın Damat
(Wedding Daze)

Tür: Romantik Yönetmen: Michael Ian Black Oyuncular: Jason Biggs, Isla Fisher, Joe Pantoliano, Joanna Gleason. Hayallerinin kadınını yitiren Anderson, artık asla âşık olmayacağından emindir. Ancak en yakın arkadaşının isteğine karşı koyamayarak Katie isimli mutsuz bir garson kıza çıkma teklif eder. Bir süre sonra Anderson, hayallerinin aşkının pekala Katie de olabileceğini düşünmeye başlar... Jason Biggs'in başrolünde olduğu Taze Gelin Şaşkın Damat'ta romantizm unsuru, komediye ağır basıyor.

Kan Dökülecek
(There Will Be Blood)

Tür: Dram Yönetmen: Paul Thomas Anderson Oyuncular: Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Dillon Freasier, Mary Elizabeth Barrett. Aile, hırs, din ve petrol... Paul Thomas Anderson'ın sekiz dalda Oscar'a aday gösterilen filmi Kan Dökülecek, bizi 1898 yılının New Mexico'suna götürüyor. Bir madende gümüş arayan Daniel, bir gün düşüp bacağını kırar. Elde ettiği gümüşü ise kasabaya götürüp satar. Bir süre sonra Daniel madende petrol de olduğunu fark eder. Kan Dökülecek, Amerikalı, sosyalist yazar Upton Sinclair'in Oil! romanından sinemaya uyarlanmış.

Canavar
(Cloverfield)

Tür: Gerilim Yönetmen: Matt Reeves Oyuncular: Blake Lively, Lizzy Caplan, Mike Vogel, Michael Stahl-D. Lost'un yaratıcısı 2008'in en korkutucu filmini sunar! Canavar, bir el kamerasıyla çekilmiş görüntülerden oluşuyor. New York'taki bir barda kulakları sağır eden gürültü duyulur; bardaki kargaşa sırasında davetliler merdivenden aşağıya kaçmaya çalışırken New York caddelerini alev alev yanan yıkıntı ve enkazlar kaplar... Ardından Manhattan tarafında şiddetli bir patlama olur, Özgürlük Heykeli'nin kafası tıpkı dev bir top güllesi gibi caddeye düşer. 20'li yaşlarda bir grup yuppie'nin gözünden, New York'u yıkıp geçen yaratığı seyrediyoruz.

120
Tür: Savaş Yönetmen: Murat Saraçoğlu, Özhan Eren Oyuncular: Özge Özberk, Cansel Elçin, Burak Sergen, Emin Olcay.
Murat Saraçoğlu ve Özhan Eren imzalı tarihi dram 120, 20. yüzyılın en trajik yıllarından birinde, 1915'de geçiyor. Yeni başlayan savaş yüzünden eli tüfek tutan herkes cepheye gitmiştir. Van'da Rus ordusuyla savaşan askerlerin cephaneleri tükenince, 120 kahraman çocuk, karlı dağları aşarak onlara silah ulaştırmaya çalışırlar.
Haberin fotoğrafları