kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ortaç; STAGE'in 75 metrekarelik sahnesini kendi mimarına yaptırmış.

Bir işletme kapıda başlar tuvalette biter

İpek DURKAL
İki ay önce, tam 1 milyon dolar harcanarak açılan yeni eğlence mekanı STAGE, "Gece kulüplerinde sahneye çıkmam!" diyen Serdar Ortaç'ı bile sözünden döndürdü..
*On yıldır Çeşme'nin en in mekanları arasındaki Fly Inn'in işletmecisi Altuğ Paker ile bir dönemin popüler gece kulübü Şaziye'nin işletmecisi Nedim Binler, canlı müzik günlerini geri getirmek için aylar öncesinden kolları sıvamıştı. 90'ların sonu, 2000'lerin başında haftanın altı günü pop yıldızlarının sahneye çıktığı ve tıklım tıklım doldurdukları kulüp günlerine geri dönemeyeceklerini biliyorlardı ama canlı müziğin de tamamen yok olmasına izin vermek istemiyorlardı.

ESKİDEN MÜŞTERİ DE GÜZELDİ
İşte bu yüzden iki işletmeci kafa kafaya verdi ve "Bir daha kulüplerde sahneye çıkmam!" diyen Serdar Ortaç'ı bile yıllar sonra sözünden döndürecek kadar şık bir mekanın işletmesini üstlendi. Yaklaşık iki ay kadar önce de, Atilla Önaç'ın sahibi olduğu Maksim'in dahi ihtişamını geride bırakan STAGE isimli mekanı, 'eğlencenin yeni adresi' olarak belirlediler. Her hafta sonu da Serdar Ortaç burada İstanbullu'yu coşturuyor.

* Sizler ayrı işletmelerde markalaşmış, gece hayatını tanıyan isimlersiniz. Ne oldu da canlı müzik devri bitti?
Nedim Binler:
Şaziye canlı müzikte bir efsaneydi. 1997-2005 arasında başta Kenan Doğulu olmak üzere dönemin tüm pop starları sahne aldı. Ancak bizim standartımızdaki yıldızların sahneye çıkmama kararı ile Şaziye de kapandı. Sanatçılar sahneye çıkmak istemedi çünkü özel televizyonlar çok etkili oldu; şovlar, diziler, yarışmalar cazip geldi. İkincisi, İstanbul'da büyük konserlere ev sahipliği yapabilecek mekan alternatifleri çoğaldı. Altuğ Paker: O zaman müşteri de güzeldi. Sanatçı ve müşteri birbirinden keyif alıyordu. Senelerle birlikte müşteri profili değişti, sanatçı sahnede rahat edemiyor...

* Peki fiyat politikası hiç mi etkili olmadı bu gelişmede?
A.P.:
Eski fiyatlarla bugüne baktığınızda fark var tabii, sanatçı açısından var çünkü. Dolayısıyla müşteriyi de etkiliyor.
N.B.: Sanatçılar fiyat yükselttikçe gece kulüpleri ile aralarında uçurum oluşmaya başladı. Bizim de kâr etmemiz gerekiyor...

* Buraya yatırılan bir milyon dolar ile sanatçı maliyeti kâr ettirebilecek mi?
N.B.:
Mekanın sahibi Atilla Önaç yıllardır bu işi yapıyor. Önünü görmese böyle bir yatırıma girmezdi. 75 metrekarelik sahne yapıldı mesela. Sahne ve kuliste Serdar Ortaç'ın katkısı çok büyük.
A.P.: Sadece görselliğe yatırılmadı para. Havalandırma, teknik, altyapı, ses düzeni işin içine girince değdi yani...

* Kırmızı halılarla spotlar altında giriyorsunuz içeri ama alkollü ortamda önemi var mı bu kadar ince detayın?
N.B.:
Bu yanlış bir düşünce... Biz sarhoş eğlendirmiyoruz burada! Girişten itibaren başlıyor şatafat. Çünkü bir işletmede her şey kapıdan başlar, tuvalette biter!
Haberin fotoğrafları