kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Death Proof / Ölüm Geçirmez ( Tiglon)

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Death Proof / Ölüm Geçirmez ( Tiglon)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * * *
Quentin Tarantino'nun filmi, aslında bomboş bir hikâye üzerine kurulu; eski kovalamaca filmlerine, motor ve ayak fetişizmine göndermelerle dolu. Austin, Texas'ta biri DJ üç kız sabaha kadar içe içe eğlenirken peşlerine psikopat bir dublör takılır. Takip, bir otoyol kovalamacasıyla bitecektir. Quentin 70'lerin kült filmi Vanishing Point'ten etkilenmiş.

Strike / Grev (D Home)
Film:
* * * * / DVD ekstralar: Yok
Uzun zamandır sesi çıkmayan Alman sinema üstadı Volker Schlöndorff, tarihe adını yazan bir grev hareketini, onu tetikleyen kişinin anılarından yola çıkarak, görkemli bir destana çevirmiş. Agnieszka Kowalska işine bağlı, çalışkan bir 'sosyalist kahraman'dır. Ama çalıştığı tersanede ölen kocasına tazminat verilmeyince her şeyi göze alarak kitlesel bir grevi başlatır. Tarihin en uzun grevi, Polonya'da dayanışma hareketinin başlangıcı, baskıcı rejimin sonu olacaktır.

Guy X / X Kişi (VideoExpress / Tiglon)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * * *
Mash gibi, 1960'ların keskin savaş aleyhtarı filmlerini aratmayacak türden bu filmde, bilmediği bir kutup karargâhında uyanan asker Rudy rolünde Jason Biggs harikalar yaratıyor. Askerin uyandığı yer, bembeyaz buzulun ortasında, Vietnam gazilerinin ölene kadar tutulduğu 'top secret' bir üstür. Ama Rudy ortalığı darmadağın edecektir. Rudy, inanılmaz sırlara ulaşır ve olaya Pentagon el koyar. Enfes bir kara mizah.

The Libertine / Hovarda (Assanat)
Film:
* * * / DVD ekstralar: Yok
Rochester Kontu John Wilmot, 1600'lerde o dönemin 'beatnik' rock yıldızı gibi yaşamış, genç ve güzel ölmüştü. Kral II. Charles (John Malkovich oynuyor) döneminde iki tutkusu vardı Wilmot'un: İçki ve seks. Yavaş yavaş ölmeyi seçen bu deha, inanılmaz zekâsıyla kadınları esir etmişti. Filmde Johnny Depp (tam da bu role uygundur!) genç oyuncu Lizzie Barry'e tutuluyor ve ona sanatı 'öğretiyor'. Özel 'kumlu' görüntüler hoş, ama karakterin öyküsü yeterince cesur anlatılmıyor.
Haberin fotoğrafları