kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dietrich: Neden kendiniz olmayı denemiyorsunuz...

Hermes için tasarladığı saatle 'klasik' olan tasarımcı Dietrich, "Mobilya seçiminde modern fakat Türk kültürünü yansıtan ürünlere yönelin" diyor..
1969'da Besançon'da doğan Emmanuel Dietrich'in Hermes için tasarladığı 'Harnais' adlı saat tasarımı şimdiden bir klasik olurken, Haagen Dazs için yaptığı dondurma kaşığından tam 6 milyon adet üretildi. Dietrich'in klasiklere giren mobilya tasarımları da bulunuyor.

* Hangi markalar için tasarımlar yaptınız?
Hermmarkası için tasarladığım "Harnais" adlı saat tasarım şimdiden bir klasik oldu. Birçok alanda tasarım yapmaya başladım. Haagen Dazs, Dinh Van, Artelano, Mobilier International, Haworth, Baccarat, Ruinart, Calvin Klein, Louis Vuitton gibi markalar için farklı tasarımlara imza attım. Şimdi de Ligne Roset markası için tasarımlar yapıyorum ve birçok tasarımım onlar için de klasikler arasına girdi.

* Hiç Türkiye'de buludunuz mu?
Geçen yıl Türkiye'yi ziyaret etme şansına sahip oldum. Çok etkilendiğimi belirtmeliyim. Oteli görünce zevkinize bir kez daha hayran kaldım. Çok güçlü bir kültürünüz var, yeni ile eskiyi karıştırarak kullanmalısınız, özellikle de ev dekorasyonunda.

* Türkler evlerini nasıl tasarlamalı?
Hepimizin bildiği, mobilyada bir dönem minimalist etkiler çok önemliydi, şimdi ise eklektik görüşler hakim. Türkiye'de gördüğümüz kadarıyla son dönemde yeni yaşam biçimleriyle birlikte lüks konutlar ve rezidanslar yapılıyor. Ben olsam modern mobilyalarla Türk kültürünü yansıtan tasarımların bütünleştiği bir dekorasyon yapardım. Kısaca bir sentez yapıp evimi öyle döşerdim. Çok güçlü bir tarihe ve köklere sahipsiniz. Dolayısıyla evlerinizi döşerken, yenilikçi tasarımlar ve ileri teknoloji malzeme ile geleneğinizi ve kültürünüzü yansıtan objeleri bir arada kullanın.