kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İlk iki ay bebekleri kucağımıza alamadık

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
04.02.2008
* Bebeklerinizi ilk ne zaman kucağınıza aldınız?
M.Ç.:
Doğumlarından tam 40 gün sonra kucağıma alabildim. 9 Temmuz'da doğdular, 7-8 Ağustos'ta kucağımdaydılar. Onları hep camekan arkasından izledim. Bir ara yoğun bakımdaki hemşire, "Onları kucağınıza alabilirsiniz" dedi. O gün dünyalar benim oldu. Kırılacak gibi geldiler, çok çok küçüktüler. Her taraflarında kablolar vardı. Onları eve götürmemize izin verdiklerinde artık 1.5 kilodaydılar ama yine de çok küçüktüler. Nefes almayı unuunuttukları için eve özel cihazlar koyduk. Nefesleri kesildiğinde alarm çalıyordu, biz de yanlarına koşuyorduk.

* 'Ne olursa olsun yaşasınlar' diye dua mı ediyordunuz?
S.Ç.:
'İyileşip, sapasağlam buradan çıksınlar' diye dua ediyorduk. Ben artık sakat çocukların anne-babalarını çok iyi anlayabiliyorum. En büyük hayalim; çok para kazanırsam prematüre çocuklar için bir yenidoğan merkezi açmak.

* Cem ve Can şu anda kaç yaşındalar?
M.Ç.:
1.5 yaşına geldiler. Durumları artık çok iyi. Ancak erken doğdukları için 7 yaşına kadar sürekli doktor kontrolünde olacaklar.
S.Ç.: Hayatları boyunca başlarına gelebilecek hastalıklar var. Mesela prematüre çocuklarda konsantrasyon eksikliği oluyormuş, matematik öğrenmekte zorlanabiliyorlarmış. Onları 2 yaşına geldiklerinde pedagoga göstermemiz gerekiyor. Ayrıca 2.5 yaşına kadar çok dikkatli olmamız gerekiyor. İnsan bütün bunları yaşadıktan sonra, "Aman! Varsın çocuğum matematiği çok iyi öğrenmesin!" diyor.
Haberin fotoğrafları