kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Kütüphane

Çok sayıda kitap elime ulaşıyor. Vaktim el verdiği ölçüde okuyup, yorumlamaya çalışıyorum. Kimisini de, okusam bile, sütunuma, yer azlığı dolayısıyla yansıtamıyorum.
- "Sarıkamış" kitabını Prof. Bingür Sönmez-Reyhan Yıldız yollamış. Birinci Dünya Savaşı'nın bu "duygusal travmasıyla" ilgili derinlemesine bilgi sunmuşlar, teşekkürler.
- Prof. Atilla Yayla, "İki Cumhuriyetin Kavgası" isimli kitabında, en büyük özlemini dile getirmiş: Cumhuriyet rejiminin içinin gerçek demokrasi ile doldurulması. (Liberte Yayınları)
- Ayşe Böhürler'i televizyon tartışmalarından tanıyoruz. AK Partili, ve başörtülü. Açık oturumlarda bildiklerini anlatmaya fırsat bulamıyor. 3 kıtada 13 Müslüman ülkede yüzlerce kadınla görüşerek Duvarların Arkasında (Timaş Yayınları) isimli kitabı yazdı. Başı örtülü veya açık, kadınları daha iyi tanıyabilmek için yararlı ve özenli bir çalışma.
- Liberte Yayınları'ndan gelen "Din özgürlüğü ve laisite",
Türkiye'de yaşadığımız tartışmalarda bizi aydınlatıyor. Amerika'da din özgürlüğünü sınırlayacak kanun çıkarılması yasak; Fransa'da ise laiklik, kilise hâkimiyetine karşı bir başkaldırı mekanizması olduğu için, özellikle ilk başlarda, din düşmanlığı ile malûl. Tek tip bir laiklik yok.