kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Mısır unu muhallebisi

Tencereye unu, mısır ununu ve şekeri koyup, karıştırın. Yumurta sarısını ve sütü ilave edin. Ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Vanilyayı, limon kabuğunu ve margarini koyup, mikserle 5 dakika çırpın. Reçelin tanelerini ayırın. Reçelin suyunu muhallebiye ilave edin ve ardından kaselere paylaştırın. Soğuyunca üzerine vişne tanelerini koyun. Badem ve fıstık krokanla ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER 5 kişilik
*
1 litre süt

* 2 çorba kaşığı mısır unu

* 1 çorba kaşığı un

* 100 gr. margarin

* 1 su bardağı şeker

* 1 limon kabuğu rendesi

* 1 paket badem krokan

* 1 paket fıstık krokan

* 1 paket vanilya

* 1 yumurta sarısı

* Nane yaprağı

* 1 su bardağı vişne reçeli