kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ayşe Tolga doğayı Aisha'ya taşıdı

Siz hala doğanın gücünü fark etmediniz mi? O zaman eski oyuncu Ayşe Tolga'yı bir dinleyin, Bebek'teki Aisha'ya bir uğrayın!..
Çoğumuz onu başrollerini Perran Kutman ve Erdal Özyağcılar'ın üstlendiği Şehnaz Tango dizisiyle tanıdık. 'Ayrılsak da Beraberiz', 'Çifte Bela' ve 'Beşik Kertmesi' gibi yapımlarda adından başarıyla söz ettiren Ayşe Tolga, aromaterapist oldu. Tolga, tamamen aromaterapik ürünlerden oluşan bir marka yarattı. Güzel kokulara hayatı boyunca düşkün olduğunu belirten Tolga, "Baba tarafım İzmirli, bu yüzden yasemin korkularına, lavanta kokularına çok aşinayım. Yaklaşık 1998'den bu yana daha fazla alternatif tıpla, iyi beslenmeyle, sağlıklı yaşamla ilgilenmeye başladım" diyor. Yoga ve wellness üzerine eğitim alan Tolga, sonunda Aisha'yı açmaya karar verdiğini ve oyunculuğunu bıraktığını belirtiyor. Tolga, oyunculuğa vakti olmadığını ve ekip işinden de hoşlanmadığını sözlerine ekliyor.

EĞİTİM ALDI
Genç sunucu, Bebek'te hizmet veren Aisha'da iki yüzden fazla ürünün yer aldığını söylüyor. Ürünlerin hepsiyle teker teker ilgilendiğini belirten eski oyuncu, "Evim bir laboratuar gibi oldu, yaklaşık iki senedir sadece bu işle ilgileniyorum. Hem literatür araştırması yaptım, hem de yurt dışındaki fuarlara katıldım. Bu arada nasıl bir koleksiyon yaratacağımı kafamda oluşturdum" diye konuşuyor. Tayland'da spa yöneticiliği eğitimi alan Tolga ardından Londra'da eğitim gördüğünü söylüyor. Genç sunucu, şimdi de Yeditepe Üniversitesi Kozmetoloji Bölümü'nde devam ediyor.