kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Neden 5-0?

Ağrı Valisi İbrahim Akpınar ziyaretime geldi. Malûm, 2007 genel seçimlerinde Ağrı'da, 5 milletvekilinin tümünü AK Parti kazandı. Sebebini sorup öğrenmek istedim. İşte anlattıkları:
"AK Parti iktidara geldiğinde, 500 köy ve mezrada içme suyu yoktu. İnsanlar, evlerinde damacanalarına doldurdukları suyu kullanıyorlardı. Ağrı'ya 1500 kilometre stabilize, 180 kilometre asfalt köy yolu yapıldı. 150 kilometre duble yol tamamlandı."
Vali İbrahim Akpınar, "Her yıl 30 bin aileye kömür dağıtıyoruz" deyince, kendisine takıldım: "Demek sadaka ekonomisinin siz de bir parçasınız."
Şiddetle itiraz etti: "Bütün Türkiye'de, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan 1 milyar dolar karşılığında fakir fukaraya yardım ediliyor. Milli gelirimiz 500 milyar dolara dayanmış. Yani, fakir fukaraya ülke zenginliğinin 500'de biri dağıtılıyor. Ben, muhalefetin, 'Bu oranı niye 500'de beşe çıkarmıyorsunuz' diye eleştireceğini beklerken, 'Yardım edilmesin' demesini hayretle karşılıyorum. Ağrı'da, bu sayede ilk defa kömürle tanışanlar var. Daha önce teneke sobada tezek yakıyorlardı. Gerekirse, soba da alıyoruz. Gittiğimiz evler içler acısı. Modern dünyanın hiçbir araç ve gerecine sahip değiller. Yer minderinde oturuyorlar; televizyonları yok. Sonra, fakir aileleri iktidar tesbit etmiyor ki. Mülki amir, İl Genel Meclisi üyesi, Belediye Meclisi üyesi ve muhtarlar, yardımdan kimin yararlanacağı kararını veriyor. Siyaset işin içine karışmıyor."
CHP, bir zahmet gerçekleri görmeye çalışsın. Aksi takdirde, 2002 genel seçimlerinde 2 milletvekilliği kazanmışken, 2007'de AK Parti'nin % 63 oyla, neden 5-0'lık bir skor çıkardığını anlayamaz.