kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR

Koruyucu güvenlik evleri geliyor!

Durduk durduk, kendimize yeni bir tartışma konusu bulduk. "Merkez Bankası Ankara'da kalsın!" diyenlerle "İstanbul finans merkezi olacak, doğru karar" diyenler karşı karşıya. Yine kafamız karışıyor. Ben bu tartışmaya hiç girmeyeceğim.
Ama, "Merkez Bankası'nın elindeki 120 ton altın nasıl taşınacak?" diye ortalığa çıkanlara sesleneceğim. 6 ay önce Rusya, İsviçre'ye 2 bin ton altını hiçbir sorun yaşamadan bir çırpıda taşıdı. Merak etmeyin, trenle veya uçakla Türkiye, 120 ton altını taşır. Önemli olan rezerv altını uluslararası bir sigorta şirketine sigortalatmak, gerisi iki uçağa bakar.
Ancak sorun bu değil ki...
Türkiye'nin 'Security House' ları yani 'Koruyucu güvenlik evleri' yok! Dünyanın önemli finans merkezleri 'Koruyucu Güvenlik Evleri' ile çevrilmiş. Bu evler, finans trafiğinin en önemli aktörü. Altın ve para güvenliğini sağlıyor.
İsviçre, bu anlamda lider ülke. Türkiye ise İstanbul'u finans merkezi yapmak için 'Koruyucu Güvenlik Evleri' ile ilgili yasal düzenleme hazırlıyor. Security House' lar bankacılık merkezi olan İstanbul'da olacak.
Security House'ların kurulacağı yer henüz belli değil, tartışılıyor.
Çatalca ile Kartal çekişiyor. Galiba tüm tartışma bunun üzerine kilitleniyor.