kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Aslı Bayram, 27 Ocak'ta Almanya'daki seçimlerde Türk kökenli Almanların oy kullanmasını istiyor.

Gençlere yabancı oldukları hissettirilmesin

Cemil ALBAY/FRANKFURT
Almanya'da Anne Frank'ın tek kişilik oyununda rol alan Aslı Bayram, yabancılara yönelik söylemlerin sertleştiği şu günlerde oyunu ile önemli mesajlar verdiğini söylüyor. Bayram "Gençlere yabancı oldukları hissettirilmesin" diyor..
Üç yıl önce Almanya'nın 'en güzel kızı' seçilen Aslı Bayram, bugün Anne Frank'ın günlüğünü konu alan tek kişilik oyunu ile Almanya'da sanatseverlerle buluşacak.

NAZİLER UNUTULUYOR
Almanya'da varolan ırkçılığa karşı bu oyunla vurgu yapmak istediğini söyleyen Aslı Bayram "Son günlerde Münih'te 76 yaşındaki bir emekli öğretmenin Türk ve Yunan gençleri tarafından dövülmesinin ardından ülkede suç işleyen yabancı gençlerin sınırdışı edilmesi tartışılıyor. Ancak Neo Nazi yanlılarının bu ülkede yaptıkları unutuluyor" dedi. Münih'te meydana gelen olayların affedilmemesi gerektiğine dikkat çeken Bayram, "Almanya'nın geleceği için gençlere yabancı oldukları hissettirilmemeli" diye konuştu.

AYRIMCILIĞA UĞRADIM
Göçmen kökenli gençlerin kendilerini Almanya'ya ait hissedemediklerini anlatan 25 yaşındaki Bayram, Amerika'da doğan çocukların hemen Amerikan vatandaşı olduklarını ve bu çocuklara Amerikan vatandaşı oldukları hissinin aşılandığını söyledi. Almanya'da okul sıralarında ayrımın başladığını ifade eden Bayram, "Pek çok göçmen kökenli ailenin çocuğu gibi ben de okul yıllarımda öğretmenlerim tarafından ayrımcılığa uğradım. Bence Almanya, sorun olarak gördüğü yabancı kökenli gençlerin topluma faydalı insanlar olarak yetişmesini istiyorsa, öncelikle öğretmenlerinden başlamalı" diye konuştu.

BAŞARI İÇİN HIRS LAZIM
"Okullar Almanya'da uyumun kilidi. Çocuklar doğru yönlendirilmeli" diyen Bayram konuşmasına şöyle devam etti: "Ben 14 yaşımda bir butikte çalıştım. 16 yaşıma geldiğimde usta kuaförlere saçlarımla modellik yaptım. Ben de pek çok gencin yaptığı gibi kolayı seçer ve bir süpermarkette çalışmaya başlayabilirdim. Ancak hırs, azim ve çalışmadan sonra başarı yakalanabiliyor. Almanya'da gençlerin önünde çok fırsat var."

ROLÜM MESAJ İÇERMELİ
Gençlerin önlerine muhakkak hedef koymalarını da isteyen güzel manken, "Ben küçüklüğümden bu yana sinemacı ve tiyatrocu olmak istedim ve bunu da başardım. Oynadığım rollerimin de mesaj vermesine dikkat ettim. Bundan sonra da bu tür projelerin içerisinde yer almak arzusundayım" diye konuştu. 'Anne Frank'ın Günlüğü' oyununda çok ilginç ve mesaj yüklü bir rol üstlendiğini belirten Bayram konuşmasına şöyle devam etti: "Gündemde olayım diye de iş yapmam, böyle bir yapım var. Bu oyundan sonra Anne Frank'ın hala hayatta olan kuzeni Buddy Elias'tan oyun öncesi aldığım anlam yüklü başarı mektubu doğru yolda olduğumu da gösterdi"
Haberin fotoğrafları