kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Derya Şahin:

Bayrağı yapan gençler: Gözümüzden yaş akmadı

ŞEHİT ACISI DAHA BÜYÜK
Derya Şahin: Şehitlerin acısı yanında benim parmağıma batan toplu iğne canımı yakmadı. Amacımız askerin arkasında durmaktı. Büyütecek bir şey yok.

TOP MERMİSİ TAŞIRLARDI
Elif Şahin: Teklif geldiğinde "Bu niye benim aklıma gelmedi" diye kendime kızdım. Kurtuluş Savaşı'nda cephede top mermisi taşıyan ninelerimizi hissettim.

AĞABEYİM ŞIRNAK'TA ASKER
Tülay Koç: Ağabeyim Şırnak'ta asker. Dağlıca'daki şehitlerin ağabeyimin arkadaşları olduğunu öğrendim. Üç gün ağladım. Fikir gelince tereddüt etmedim.

BAYRAK SEVGİSİ AŞILANMIŞ
Fatma Karaca: Bizlere bu bayrak sevgisini aşılayan ve bizleri vatan ve millet sevgisi ile yetiştiren öğretmenlerimize, ailelerimize teşekkür ederiz.

SAVAŞMAYA HAZIRIZ
Ömer Hakan Yiğit: Siz bakmayın 17 yaşında olduğumuza. Bugün kanımızla Türk bayrağı oluşturduysak, yarın cephede savaşa da hazırız, can vermeye de.

ŞANLI ŞEREFLİ TARİH
Yılmaz Yunus Akyürek: Şanlı şerefli bir tarihimiz var. Bunu bize bırakan insanların torunları olarak kanımı bayrak için akıtırken şeref duydum.

İLİM İRFAN DA ÖĞRENDİK
n Bilgehan Burak Türkmen: Bizler başarılı bir okulun öğrencileriyiz. İlim de irfan da öğreniyoruz. Doğu'ya da gitsek tayinimizi istemeyeceğiz.

YAPARKEN ACI DUYMADIK
Mürsel Akyürek: "Atalarımızın kanıyla oluşan Türk bayrağını yeniden yapalım" dedim. Arkadaşlar kabul etti. Ne gözümüzden yaş geldi, ne de acı duyduk.
Haberin fotoğrafları